Η αλεπού και ο δρ Σιμαμούρα

Σαν καινούριο
Ολοκαίνουργιο, σε άριστη κατάσταση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
4,50 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Καλαμαριά, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το καλοκαίρι του 1891, ο νεαρός γιατρός Σιμαμούρα περιπλανιέται στα χωριά της ιαπωνικής υπαίθρου για να εξετάσει γυναίκες που φημολογείται ότι έχουν καταληφθεί από πνεύμα αλεπούς. Οξυδερκής και φιλομαθής –αλλά και φιλόδοξος–, ο Σιμαμούρα αμφισβητεί αυτή την παραδοσιακή ιαπωνική πρόληψη, μέχρι που συναντάει την Κίγιο και βλέπει κάτω από το δέρμα της να κινείται μια μορφή που μοιάζει με αλεπού.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, στα τέλη του 19ου αιώνα, πρόθυμη πια να ανοιχτεί στον κόσμο, στέλνει τον Σιμαμούρα με υποτροφία στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Βιέννη για να έρθει σε επαφή με τις πρωτοποριακές ιδέες της Δύσης και με τους γιατρούς που εκείνη την εποχή θεμελιώνουν τις επιστήμες της νευρολογίας και της ψυχιατρικής: Σαρκό, Τουρέτ, Μπρόιερ, Φρόιντ. Τι αναδεικνύεται μέσα από τη συνεργασία αλλά και τις συγκρούσεις των επιστημόνων, από τη συνάντηση αλλά και τις αντιφάσεις των δύο κόσμων; Τι στοιχειώνει τον Σιμαμούρα μετά την επιστροφή του στην πατρίδα; Και ποιο ρόλο παίζουν στη ζωή του οι τέσσερις γυναίκες που ζουν μαζί του;

Μια παράδοξη ιστορία, γραμμένη με διεισδυτική ματιά, διακριτική ειρωνεία και λεπτό χιούμορ, που εξερευνά τα όρια Ανατολής και Δύσης, θρησκείας και επιστήμης, λογικής και δεισιδαιμονίας, μνήμης και βιώματος.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Christine Wunnicke
Εκδόσεις: Αιώρα
Έτος: 2021
ISBN-13: 9786185369415
ISBN-10: 6185369419
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 12,50 €
8,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου