Σαν καινούριο
Είναι ολοκαίνουργιο χωρίς καμία σημείωση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
48,80 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Οι αναβάτες της 16ης φάσης του γύρου της Ιταλίας το 2014, ανέβηκαν τους λόφους με πεντάλ, μεταξύ Ponte di Legno και Val Martello. Η ενεργειακή δαπάνη των ποδηλατιστών, τους συνδέει, μέσω μιας σειράς μεταβολικών πορειών, με πολλά άλλα έμβια όντα. Πιο σημαντικοί είναι οι φωτοσυνθετικοί οργανισμοί -τα χόρτα στο προσκήνιο, τα δέντρα στο φόντο και οι συγγενείς τους, τα καλλιεργήσιμα σιτηρά- τα οποία είναι απόλυτα υπεύθυνα για τη σύνθεση των καυσίμων και την παραγωγή του οξυγόνου που επιτρέπει στους ποδηλάτες, και σε όλους τους αερόβιους οργανισμούς, να επιβιώνουν. Σε αυτό το σύγγραμμα, εξετάζουμε τα βιοχημικά θεμέλια της ζωής, που υποστηρίζουν κάθε δραστηριότητάμας και μας καθιστούν ικανούς να βιώνουμε τον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στην τρίτη αγγλική έκδοση του συγγράμματος «Βιοχημεία: Βασικές Αρχές» επιβεβαιώνεται για μια φορά ακόμα, η συνεχής προσπάθεια των συγγραφέων John L. Tymoczko, Jeremy M. Berg και Lubert Stryer να βελτιώνουν τα συγγράμματα-εγχειρίδια της Βιοχημείας. Στην τελευταία αυτή έκδοση στόχος δεν είναι μόνο η ενημέρωση και προσαρμογή του περιεχομένου στις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις και τη διεθνή βιβλιογραφία, αλλά επιπλέον, η εισαγωγή του αναγνώστη στο νέο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις θεμελιώδεις έννοιες της βιοχημείας σε συνδυασμό πάντα με την ανθρώπινη υγεία. Ένα τέτοιο πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η προσθήκη της νέας ενότητας στο κεφάλαιο εννέα, "Μεταλλάξεις στα γονίδια που κωδικεύουν τις υπομονάδες της αιμοσφαιρίνης μπορούν να οδηγήσουν σε νόσο". Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις βασικές αρχές της βιοχημείας και ειδικότερα στα κεφάλαια 14 και 15 τα οποία αφορούν στο μεταβολισμό, και ότι αφθονούν παραδείγματα της υποκείμενης σχέσης μεταξύ της διατροφής και της βιοχημείας.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι, οι κλινικές και οι βιολογικές εφαρμογές που παρουσιάζονται σε όλα τα κεφάλαια, καταδεικνύουν τη σημασία της βιοχημείας στην υγεία του ανθρώπου και ενισχύουν την κατανόηση των βιοχημικών εννοιών από τους φοιτητές. Με τα παραδείγματα αυτά κατανοούν πως οι απλές αλλαγές στις βιοχημικές διεργασίες μπορούν να έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία και με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνονται να συνδυάσουν την εκμάθηση των βιοχημικών μεταβολικών πορειών με τη βιοχημική βάση των ασθενειών. Η προσέγγιση αυτή μπορεί να καταστεί εν κατακλείδι εξαιρετικό εργαλείο από ένα κλινικό ιατρό και να χρησιμοποιηθεί στη διάγνωση και θεραπεία της νόσου. (Από τον πρόλογο του Διονύσιου Ε. Δραΐνα)

Περισσότερα
Τίτλος: ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
Συγγραφείς: John L. Tymoczko - Jeremy M. Berg - Lubert Stryer
Εκδόσεις: Broken Hill Publishers Ltd
Έτος: 2019
ISBN-13: 9789925563333
ISBN-10: 992556333X
Κατηγορίες: Ιατρική, Βιοχημεία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 106,80 €
58,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή