Εισαγωγή στη μιγαδική ανάλυση

Σαν καινούριο
Σε άριστη κατάσταση δεν έχει διαβαστεί καθόλου --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
14,01 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ηράκλειο, Κρήτη
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει με επαρκή -ελπίζουμε- τρόπο τις ανάγκες ενός πρώτου μαθήματος Μιγαδικής Ανάλυσης σε ένα Τμήμα Μαθηματικών. Οι προαπαιτούμενες γνώσεις για να διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο είναι μια καλή γνώση του λογισμού των συναρτήσεων μιας πραγματικής μεταβλητής καθώς και γνώση κάποιων στοιχείων από τον λογισμό των συναρτήσεων πολλών πραγματικών μεταβλητών (κυρίως βασικές γνώσεις μερικών παραγώγων). Παρ" όλα αυτά απαιτείται αρκετή μαθηματική ωριμότητα από τον αναγνώστη, τόση ώστε να είναι σε θέση να κατανοεί τα ε-δ επιχειρήματα τα σχετικά με τα όρια των συναρτήσεων.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί ότι η Μιγαδική Ανάλυση έχει κάτι να δώσει σε κάθε μαθηματικό, εφόσον έχει εφαρμογές σε ποικίλα πεδία των Μαθηματικών όπως στην ίδια την Ανάλυση, την Άλγεβρα, την Γεωμετρία, τις Διαφορικές Εξισώσεις, την Θεωρία Αριθμών και την Μαθηματική Φυσική. Η διαπίστωση αυτή οπωσδήποτε επηρέασε την συγγραφή αυτού του βιβλίου. Κύρια όμως καθοδηγούσα αρχή ήταν η σκέψη να γραφεί ένα βιβλίο που να περιέχει ικανό αριθμό επεξεργασμένων παραδειγμάτων και ασκήσεων που να υποστηρίζουν την θεωρία. Κατά κάποιον τρόπο ο στόχος μας ήταν η συγγραφή ενός "Μιγαδικού Απειροστικού Λογισμού".

Όσον αφορά στη διάρθρωση του βιβλίου, υπάρχουν επτά κεφάλαια και κάθε κεφάλαιο (εκτός του τρίτου) είναι χωρισμένο σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος περιέχει την βασική θεωρία, με παραδείγματα και ασκήσεις του αντιστοίχου κεφαλαίου, και το δεύτερο μέρος, επιγραφόμενο "ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ" περιέχει περαιτέρω ανάπτυξη της θεωρίας, με εφαρμογές και ασκήσεις που συνήθως απευθύνονται στον απαιτητικότερο αναγνώστη. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Σ. Κ. Μερκουράκης
Εκδόσεις: Συμμετρία
Έτος: 2005
ISBN-13: 9789602661482
ISBN-10: 9602661488
Κατηγορίες: Μαθηματικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 39,01 €
25,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή