ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Πολύ καλή κατάσταση
Έχει υπογραμμίσεις με highlighter στις σελίδες 102-110. Ωστόσο η κατάσταση του βιβλίου είναι σαν καινούργια --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
46,80 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Νέα Ιωνία, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Μικρόβια είδους Staphylococcus aureus, συχνά καλείται απλώς Staph, παγιδευμένα σε ένα φίλτρο.

30% των ανθρώπων φέρουν στο δέρμα τους σε συμβιωτική κατάσταση βακτήρια αυτού του είδους, αλλά ο σταφυλόκοκκος ευθύνεται για μια ευρεία ποικιλία λοιμώξεων, όπως πυώδη εξανθήματα, πνευμονία, τροφική δηλητηρίαση, ενδοκαρδίτιδα και σηψαιμία (ή βακτηριαιμία). Το φίλτρο της φωτογραφίας χρησιμοποιείται ευρύτατα σε μεθόδους που πρέπει να απομακρυνθούν μικροοργανισμοί από υγρά όπως η μπύρα, τα αντιβιοτικά και τα διαλύματα γλυκόζης.

Παρόλο που οι περισσότερες σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις είναι εύκολα θεραπεύσιμες, ορισμένα στελέχη, όπως ο μεθικιλλίνη ανθεκτικός Staphylococcus aureus (MRSA), είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη τη θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούν. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη της μετάδοσης αυτών των στελεχών μέσω του συχνού πλυσίματος των χεριών.

Στα μέσα του 1800, οι μελέτες των Ignaz Semmelweis και Olivier Wendell Holmes έδειξαν ότι οι νοσοκομειακές λοιμώξεις μεταδίδονταν από τα χέρια των εργαζομένων. Από τότε πολλές μελέτες επιβεβαίωσαν το σημαντικό ρόλο της μετάδοσης με άμεση επαφή των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο ο φοιτητής θα μάθει πώς ζουν οι μικροοργανισμοί, πώς προκαλούν λοιμώξεις και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπευτικά εργαλεία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Broken Hill Publishers Ltd
Έτος: 2017
ISBN-13: 9789963274482
ISBN-10: 996327448X
Κατηγορίες: Μικροβιολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 106,80 €
60,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή