Καλή κατάσταση
Το εξώφυλλο και το πισωφυλλο ειναι σε τέλεια κατάσταση, οι σελίδες δεν είναι πουθενα τσακισμενες. Οι σελίδες του βιβλίου έχουν λίγες σημειώσεις και σε αρκετά σημεία είναι υπογραμισμενες. --- Οι σελίδες μπορεί να έχουν περιορισμένες σημειώσεις και highlight. Ίσως έχει ετικέτα από βιβλιοθήκη.
Εξοικονομείς
5,00 €
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Παλαιό Φάληρο, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο Βουδισμός, όπως αναπτύχθηκε στην Ινδία από την εποχή του ιδρυτή του μέχρι την ανάδυση του Μαχαγιάνα, περιέχει τις αρχαιότερες μορφές αυτής της θρησκείας. Περιέχει επίσης τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από αυτήν. Πότε έζησε ο ιστορικός Βούδας; Πώς σχηματίσθηκε η κύρια πηγή από όπου αντλούμε τις πληροφορίες γι" αυτήν την περίοδο, ο Κανόνας Πάλι; Ποια η αξιοπιστία του; Ποια διδασκαλία περιέχεται σ" αυτόν; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η έρευνα προκειμένου να την εντοπίσει και ανασυγκροτήσει; Τι έννοια έχουν όροι όπως "νιρβάνα", "εξαρτημένη παραγωγή", "μη-ουσιαστικότητα"; Ο συγγραφέας δείχνει ότι για όλα αυτά δεν υπάρχει σαφής και βέβαιη γνώση, αλλά μια συνεχής προσπάθεια των ειδικών επιστημόνων να βρεθούν οι ορθές απαντήσεις. Σ" αυτήν τη σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή επιχειρεί να παρουσιάσει τον αρχαίο ή ινδικό Βουδισμό μέσα από μια επισκόπηση της επιστημονικής έρευνας γύρω από τα ενλόγω ζητήματα, δίνοντας μια σαφή εικόνα των σχετικών συζητήσεων.

Πρόλογος || 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η εξέλιξη της έρευνας, Πολλοί Βουδισμοί || ΙΙ. Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ: Το πρόβλημα του όρου, Οι πηγές του αρχαίου Βουδισμού, Δημιουργία και αξιοπιστία του Κανόνα Πάλι, Σιντάρτα Γκαουτάμα: ο ιστορικός Βούδας, Η διδασκαλία του Κανόνα Πάλι, Η κοσμολογία, Το πρόβλημα: ο κύκλος των μετενσαρκώσεων, Το κάρμα, Οι "τέσσερις ευγενικές αλήθειες", Ο πόνος, Η αιτία του πόνου, Η κατάπαυση του πόνου, Το μονοπάτι που οδηγεί στην κατάπαυση του πόνου, Η μη-ουσιαστικότητα, Η κεντρική διδασκαλία: η "εξαρτημένη παραγωγή", Η Αμπιντάρμα || ΙΙΙ. Ο ΜΑΧΑΓΙΑΝΑ ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ: Τόποι και αριθμοί, Πηγές, Η διδασκαλία, Η νέα κοσμολογία, Οι Βούδες και τα είδη τους, Οι μποντισάτβα || Βιβλιογραφία

Περισσότερα
Τίτλος: Βουδισμός
Έτος: 2015
ISBN-13: 9789600116953
ISBN-10: 9600116954
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 8,00 €
3,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή