Η διπλωματία στο νέο ψηφιακό περιβάλλον

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
5,39 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Νίκαια, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η πληροφορία είχε πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και στη διάπλαση της διπλωματίας. Με την εμφάνιση, όμως, των νέων τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας απέκτησε στρατηγική σημασία για όλους τους δρώντες.

Παράλληλα, η γρήγορη και οικονομικότερη απόκτηση της πληροφορίας οδηγεί σε αλλαγές στη διαχείριση και προώθηση των εθνικών υποθέσεων και ακόμα σε έναν επαναπροσδιορισμό των εθνικών συμφερόντων.

Η "δημόσια διπλωματία" και η "διπλωματία του πολίτη" είναι όροι που κερδίζουν έδαφος διεθνώς και προσφέρουν μια νέα επιχειρησιακή διάσταση στο διπλωματικό χώρο. Ο εικονικός χώρος δράσης, οι ηλεκτρονικές συνδιασκέψεις, η ψηφιακή διπλωματία κ.ά. εκφράζουν νέες διαστάσεις στη διπλωματική πρακτική, οι οποίες αποκτούν έντονο ενδιαφέρον.

Στη νέα παγκόσμια κοινωνία της πληροφορίας, η διπλωματία, η "έξυπνη διπλωματία" αξιοποιεί την τεχνολογική πρόοδο για προβολή και προώθηση συμφερόντων και ακόμα για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Πάρις Βαρβαρούσης
Έτος: 2006
ISBN-13: 9789600219968
ISBN-10: 9600219966
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 10,39 €
5,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή