Τουριστική οικονομική

Σαν καινούριο
Σε άριστη κατάσταση. Έχει κάποιες σελίδες υπογραμμισμένες με μολύβι, αλλά τις έχω σβήσει. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
8,20 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Visa, Mastercard, Eurobank και PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στη σύγχρονη διεθνοποιημένη κοινωνία, το τουριστικό προϊόν απευθύνεται σε μια διαρκώς διευρυνόμενη και άκρως ανταγωνιστική αγορά. Φυσικό επακόλουθο είναι ότι αυτό, στην όποια μορφή του, θα πρέπει ολοένα να εμπλουτίζεται και να διαφοροποιείται ποσοτικά και ποιοτικά, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα-καταναλωτή. Το γνωστικό αντικείμενο της τουριστικής οικονομικής μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή, για την επιτυχία της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την απρόσκοπτη τουριστική ανάπτυξη.

Σκοπός του συγγράμματος αυτού είναι η κατανόηση του θεωρητικού πλαισιού της τουριστικής οικονομικής από τη μικροοικονομική και μακροοικονομική σκοπιά των θεμάτων που σχετίζονται με την τουριστική ζήτηση και την πρόβλεψή της. Ειδικότερα, ασχολείται με τους επιμέρους παράγοντες που τη διαμορφώνουν (ανάγκες, κίνητρα, καταναλωτικά πρότυπα, διαδικασίες λήψης τουριστικών αποφάσεων, κλπ.), με την παραγωγή, το κόστος του τουρισμού και με την προσφορά του τουριστικού προϊόντος, καθώς και με τις κυριότερες μορφές τουριστικών αγορών και την ισορροπία τους, μέσα στις οποίες λειτουργούν οι τουριστικές μονάδες στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, εξετάζεται ένα ειδικό θέμα της τουριστικής οικονομικής, ο Δορυφορικός Λογαριασμός Τουρισμού, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει για την εκτίμηση της ποιοτικής και ποσοτικής διάστασης της τουριστικής δραστηριότητας.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Δημήτρης Γ. Λαγός
Εκδόσεις: Κριτική
Έτος: 2005
ISBN-13: 9789602184387
ISBN-10: 9602184388
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 20,20 €
12,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή