Πολύ καλή κατάσταση
Λίγες σημειώσεις --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Eurobank
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Νέα Ιωνία, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το παρόν σύγγραμμα εκπονήθηκε για να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες του μαθήματος ""Ενόργανη Περιβαλλοντική Ανάλυση" του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (υπο μετονομασία σε "Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος") αλλά και αντίστοιχων μαθημάτων σε άλλα τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Το σύγγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των επιστημών του περιβάλλοντος, της χημείας, της βιοχημείας, της γεωλογίας, της μηχανικής περιβάλλοντος, των υλικών Κ.α. Οι εργαστηριακές τεχνικές ανάλυσης περιβαλλοντικών δειγμάτων είναι πολυπληθείς και ορισμένες φορές πολύ εξειδικευμένες και περίπλοκες. Έγινε προσπάθεια να δοθεί έμφαση στις συχνότερα χρησιμοποιούμενες σύγχρονες μεθόδους ενόργανης ανάλυσης οι οποίες έχουν εφαρμογή σε περιβαλλοντικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η έννοια της περιβαλλοντικής ανάλυσης δεν περιορίζεται μόνο στα προβλήματα Αναλυτικής Χημείας σε περιβαλλοντικά δείγματα αλλά ενσωματώνει και θέματα όπως ο θόρυβος στο περιβάλλον, οι ακτινοβολίες και η ραδιενέργεια. Επιπλέον περιγράφονται φασματοσκοπικές μη-αναλυτικές τεχνικές οι οποίες είναι χρήσιμες στην ανάλυση περιβαλλοντικών δειγμάτων με έμφαση στη μοριακή δομή.

Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε θεωρώντας ότι ο αναγνώστης κατέχει βασικές γνώσεις Γενικής Χημείας, είναι εξοικειωμένος με βασικές αρχές της Οργανικής Χημείας και της Φυσικοχημείας. Ωστόσο έχει καταβληθεί προσπάθεια ώστε το βιβλίο να καλύπτει πιθανές ελλείψεις στις προαπαιτούμενες γνώσεις. Για τον σκοπό αυτό στην αρχή γίνεται παρουσίαση βασικών αρχών όπως για παράδειγμα η απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ή η διαχείριση αριθμητικών δεδομένων. Επιπλέον γίνεται παρουσίαση ορισμένων αρχών της αναλυτικής χημείας και δίνεται έμφαση στις τεχνικές δειγματοληψίας, προπαρασκευής και συντήρησης περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Βασικοί στόχοι κατά την συγγραφή του βιβλίου ήταν να καταστήσει το, εκ φύσεως σύνθετο και ευρύτατο, γνωστικό πεδίο της ενόργανης περιβαλλοντικής ανάλυσης κατανοητό και ελκυστικό και να καλύψει θέματα ενόργανης περιβαλλοντικής ανάλυσης στην ελληνική βιβλιογραφία. Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό παρουσιάζει το γίγνεσθαι των σύγχρονων μεθόδων ενόργανης περιβαλλοντικής ανάλυσης, και συμβάλλει στην εκπαίδευση των φοιτητών πολών των ειδικοτήτων σε ανάλογα θέματα οι οποίοι ως αυριανοί ερευνητές και επαγγελματίες θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως ένα χρήσιμο εργαλείο σε προβλήματα ελέγχου ρύπανσης περιβάλλοντος.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Τζιόλα
Έτος: 2010
ISBN-13: 9789604182336
ISBN-10: 9604182331
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
29,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή