Εισαγωγή στις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
7,60 €
Πληρωμή με Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ανδριτσαινα, Δυτική Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στην εποχή που ζούμε τα πάντα αλλάζουν με αλματώδεις ρυθμούς. Νέες τεχνολογικές εφαρμογές κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο ζωής, εργασίας, επικοινωνίας, και ψυχαγωγίας μας.

Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) αποτελούν αδιαμφισβήτητα έναν από τους γρηγορότερα αναπτυσσόμενους κλάδους της σύγχρονης επιστήμης. Ο σύγχρονος άνθρωπος, εφοδιασμένος με τα νέα εργαλεία που οι τεχνολογίες αυτές του παρέχουν, είναι σε θέση να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα διαχείρισης και μετάδοσης πληροφοριών και να επιταχύνει την εκτέλεση πολλών διαδικασιών, απλών, πολύπλοκων, ή και εξειδικευμένων.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου βιβλίου αποτελεί η παρουσίαση των βασικών αρχών της επιστήμης της Πληροφορικής, των Πληροφοριακών Συστημάτων, και των Επικοινωνιών. Απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές και φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τη διδασκαλία βασικών εννοιών και γνώσεων που είναι απαραίτητες για την κατανόηση της επιστήμης της πληροφορικής, ενώ παράλληλα παρέχει και μία βασική περιγραφή και επισκόπηση ειδικών θεμάτων, τα οποία προσφέρουν τη γνώση κρίσιμων στοιχείων των παραπάνω αντικειμένων.

Μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι και τα ακόλουθα:

- Ιστορική αναδρομή των υπολογιστικών συστημάτων

- Αριθμητικά συστήματα υπολογιστών

- Αρχιτεκτονική των υπολογιστών

- Το υλικό και το λογισμικό των υπολογιστών

- Προγραμματισμός των υπολογιστών

- Αλγόριθμοι

- Δομές δεδομένων

- Βάσεις δεδομένων

- Δίκτυα μετάδοσης δεδομένων

- Πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Γιάννης Τσακνάκης
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Έτος: 2007
ISBN-13: 9789604610204
ISBN-10: 9604610201
Κατηγορίες: Τεχνολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 17,60 €
10,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή