ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Η αρχιτεκτονική και η κριτική

Σαν καινούριο
Απολύτως καινούργιο, αδιάβαστο. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35 € με Box Now + metabook
Εξοικονομείς
9,65 €
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Revolut και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier και Box Now + metabook
Ζωγράφου, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Τα 94 κείμενα που παρουσιάζονται στο βιβλίο έχουν γραφτεί τα τελευταία 25 χρόνια και έχουν δημοσιευτεί σε καταλόγους εκθέσεων, σε αφιερωματικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων, καθώς και σε έντυπα του ελληνικού ημερήσιου και περιοδικού τύπου, καταρχάς στην εφημερίδα "Το Βήμα" και στις ετήσιες επιθεωρήσεις "Αρχιτεκτονικά Θέματα" και "Θέματα Χώρου + Τεχνών".

Στο πλαίσιο επτά θεματικών ενοτήτων, η επιλογή των συγκεκριμένων μελετημάτων διαμορφώθηκε με στόχο την κριτική κατανόηση της διεθνούς και της ελληνικής αρχιτεκτονικής πραγματικότητας του περασμένου αιώνα, αλλά και της τρέχουσας επικαιρότητας. Η διαπλοκή τοπικού και διεθνούς αποτελεί, έτσι, βασικό χαρακτηριστικό της εργασίας. Η εικονογράφηση επιδιώχθηκε να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στον εκδοτικό στόχο.

Με αναφορές σε ζητήματα σχετικά με τον 20ό αιώνα αλλά και με την προ-μοντέρνα ιστοριογραφία, το σύνολο των κειμένων αποκαλύπτει μια χαρακτηριστική εξέλιξη, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, της προβληματικής για την ελληνική αρχιτεκτονική, τη σταδιακή μεταβολή της διάγνωσης και των αποτιμήσεων για καίρια ζητήματα που αφορούν τον τόπο και το δομημένο περιβάλλον. Πρόκειται κατά συνέπεια για την επιλεκτική σχηματοποίηση ενός ευρύτερου ιστοριογραφικού σχεδίου και ταυτόχρονα για ένα είδος επιστημονικού «χρονικού» του πρόσφατου αρχιτεκτονικού μας πολιτισμού.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Νεφέλη
Έτος: 2009
ISBN-13: 9789602119334
ISBN-10: 9602119330
Κατηγορίες: Αρχιτεκτονική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 34,65 €
25,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή