Εισαγωγή στην ελεγκτική

Σαν καινούριο
Το βιβλίο είναι άθικτο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40 €
Πληρωμή με Eurobank και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η "Ελεγκτική" είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Λογιστικής, του οποίου οι συνεχείς εξελίξεις επιβάλλουν τη διαρκή εγρήγορση του μελετητή των ελεγκτικών πραγμάτων και την τακτική ανανέωση της σχετικής βιβλιογραφίας. Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών εντάσσεται και η συγγραφή του παρόντος συγγράμματος, το οποίο αντικαθιστά το παλαιότερο βιβλίο μου, "Ελεγκτική".

Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές των οικονομικών πανεπιστημιακών σχολών, οι οποίοι ακολουθούν προγράμματα σπουδών με ειδίκευση στη Λογιστική. Επίσης απευθύνεται σε όσους επιδιώκουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη διενέργεια εξωτερικών ελέγχων ή να αναλάβουν καθήκοντα εσωτερικού ελεγκτή. Για την καλύτερη κατανόηση του, ο μελετητής θα πρέπει να διαθέτει ένα ικανοποιητικό υπόβαθρο γνώσεων Λογιστικής, Στατιστικής και Εμπορικού Δικαίου.

Το περιεχόμενο και η δομή του παρόντος συγγράμματος αντανακλούν την προσπάθεια που έγινε κατά το σχεδιασμό και τη συγγραφή του για μία ισόρροπη παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου της "Ελεγκτικής" και των πρακτικών ελεγκτικών θεμάτων. Και αυτό, γιατί η "Ελεγκτική" είναι συγκερασμός θεωρίας και πρακτικής.

Το σύνολο των θεμάτων αναπτύσσεται σε δεκαοκτώ Κεφάλαια, τα οποία διαιρούνται σε πέντε μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται το εννοιολογικό πλαίσιο της "Ελεγκτικής", τα είδη ελέγχων και τα βασικά σημεία της ελεγκτικής εργασίας και εξετάζονται τα θέματα που αφορούν τα προσόντα και τα καθήκοντα του εξωτερικού (ορκωτού) ελεγκτή καθώς και την ελεγκτική εργασία. Στο δεύτερο μέρος, πραγματεύονται τα θέματα που αφορούν τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, την οργάνωση και τη λειτουργία του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του από τον εξωτερικό ελεγκτή. Οι σκοποί και οι διαδικασίες του ελέγχου τεκμηρίωσης των συναλλαγών παρουσιάζονται στο τρίτο μέρος, ενώ τα αντίστοιχα θέματα του ελέγχου τεκμηρίωσης των υπολοίπων των λογαριασμών του ισολογισμού εξετάζονται στο τέταρτο μέρος. Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος, παρουσιάζονται τα είδη των εκθέσεων ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή, ερευνώνται οι προϋποθέσεις και οι τρόποι σύνταξης τους και παρατίθεται ικανός αριθμός θεωρητικών και πρακτικών θεμάτων και ασκήσεων για επίλυση. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Αντώνης Α. Παπάς
Εκδόσεις: Μπένου Γ.
Έτος: 2003
ISBN-13: 9789608249318
ISBN-10: 9608249317
Κατηγορίες: Management
12,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή