Σαν καινούριο
ΣΕ αριστη κατασταση σαν καινουριο! --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
2,96 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ιωάννινα, Ήπειρος
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Με την επιλεκτική έκδοση των έργων του Δ. Γρ. Καμπούρογλου, του επονομαζόμενου και Αθηναιογράφου, πιστεύουμε ότι συνεισφέρουμε στην εκλαΐκευση του εθνικού μας πολιτισμού.
Αρχίζουμε με το μοναδικό στο είδος του μυθιστόρημα `Αττικοί Έρωτες`, ένα ιστορικό ντοκουμέντο, αλλά κι ένα γλωσσικό μνημείο. Ο συγγραφέας του αναπαριστάνει τη ζωή των κατοίκων της Αθήνας (Ελλήνων και Τούρκων) παραμονές της Επανάστασης του 1821. Και παράλληλα μας δίνει -ο κατά τα άλλα καθαρευουσιάνος αυτός συγγραφέας- την εικόνα της ζωντανής γλώσσας του λαού μας. Γι` αυτό και διατηρήσαμε ατόφια τη γραφή του, που ακτινοβολεί το χρώμα και αναδίδει το άρωμα της εποχής του. Μιας εποχής -αρχές του αιώνα μας- όπου η δημοτική εκπορθεί τα κάστρα της νεοελληνικής ποίησης και πεζογραφίας. Είναι, βέβαια, ακόμη ανάμεικτη από ντοπιολαλιές και τουρκισμούς. Όμως, η ακάθεκτη πορεία της προς τη διαμόρφωση μιας λαγαρής ενιαίας εθνικής γλώσσας είναι καταφανής. (Για την ερμηνεία των όποιων ιδιωματισμών, στο τέλος του βιβλίου παραθέτουμε ειδικό γλωσσάριο).
Νιώθουμε έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Τάκη Γέροντα, ανεψιό από μητέρα του Δ. Γρ. Καμπούρογλου, για την ολόπλευρη και πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχε γενναιόδωρα στην έκδοση αυτού του βιβλίου, και γενικότερα.

[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Περισσότερα
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Έτος: 1995
ISBN-13: 9789602247440
ISBN-10: 9602247444
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 8,96 €
6,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή