ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Εισαγωγή στη γλώσσα C

Σαν καινούριο
Το βιβλίο είναι σε άριστη κατάσταση, δεν είναι σημειωμένο, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
13,15 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Μεταφορικά 0,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Νεα Μηχανιωνα, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η γλώσσα C, χαρακτηρίζεται από μεγάλη οικονομία στις εκφράσεις, από μοντέρνα τακτοποίηση των εντολών, είναι γλώσσα δυναμική και εκφραστική ενώ παράλληλα είναι αρκετά εύκολη στην εκμάθησή της. Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό γνώρισμα της γλώσσας C είναι η μη εξειδίκευσή της σε ένα ιδιαίτερο πεδίο εφαρμογών όπως π.χ. η γλώσσα FORTRAN, η οποία είναι εξειδικευμένη στις επιστημονικές εφαρμογές.

Οι σύγχρονοι μεταγλωττιστές της γλώσσας C συνήθως, διατίθενται ενσωματωμένοι σε ολοκληρωμένα περιβάλλοντα εργασίας τα οποία βοηθούν σημαντικά στην εξάλειψη των περισσοτέρων αδυναμιών της γλώσσας.

Με τη βοήθεια των εργαλείων (tools) τα οποία συνοδεύουν και βελτιώνουν τα ολοκληρωμένα περιβάλλοντα εργασίας, κάθε πιθανό σοβαρό λάθος του προγράμματος (error) μπορεί να επισημανθεί ενώ δημιουργούνται και εμφανίζονται προειδοποιητικά μηνύματα (warning) των μη σοβαρών και κρίσιμων σφαλμάτων του προγράμματος επιτρέποντας έτσι στους προγραμματιστές να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους εντοπίζοντας γρήγορα τα λάθη τους.

Η γλώσσα C, παρουσιάζεται προοδευτικά και επικεντρώνεται στις ιδιαιτερότητές της, για την κατανόηση των οποίων αναπτύσσονται πάρα πολλά μικρά αλλά και εκτενή λυμένα υποδειγματικά παραδείγματα προγραμμάτων.

Κάθε καινούργια έννοια συνοδεύεται από ένα απλό παράδειγμα, το οποίο στη συνέχεια επεκτείνεται και συμπληρώνεται προοδευτικά καθώς προστίθενται νέα στοιχεία και εντολές της γλώσσας έτσι ώστε η δυσκολία του προγραμματισμού να μην είναι εμπόδιο στην κατανόηση των εννοιών.

Η ύλη του βιβλίου εκτείνεται σε εννέα (9) κεφάλαια και είναι αφιερωμένη στην εισαγωγή και αναλυτική περιγραφή της γλώσσας C.

Το πρώτο κεφάλαιο εισάγει τον αναγνώστη του βιβλίου στις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και τη δομή της γλώσσας C χωρίς πολλές λεπτομέρειες καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των εντολών της γλώσσας. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την κατανόηση της γλώσσας C.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, εξηγούνται αναλυτικά οι βασικές έννοιες του προγραμματισμού: μεταβλητές, σταθερές, τελεστές καθώς και οι εκφράσεις της γλώσσας C. Επίσης, εξηγούνται οι εντολές εισόδου/εξόδου οι οποίες επιτρέπουν την ομαλή επικοινωνία ανθρώπου μηχανής.

Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο, με αναλυτική περιγραφή των εντολών ελέγχου και επαναλήψεων. Ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό και ενδιαφέρον κεφάλαιο για κάθε προγραμματιστή.

Επειδή οι συναρτήσεις (functions) αποτελούν το πιο ισχυρό εργαλείο της γλώσσας C, το τέταρτο κεφάλαιο αφιερώνεται στις συναρτήσεις. Εδώ ανακαλύπτουμε τον πλούτο και την ευελιξία του προγραμματισμού με τη γλώσσα C.

Οι έννοιες των δεικτών (pointers) καθώς και η ιδιαιτερότητά τους στη γλώσσα C αποτελούν το περιεχόμενο του πέμπτου κεφαλαίου στο οποίο περιλαμβάνεται η περιγραφή και η εφαρμογή των πινάκων (arrays).

Το έκτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην λεπτομερή περιγραφή και χρήση των αρχείων στη γλώσσα C ενώ στο έβδομο κεφάλαιο περιγράφονται οι έννοιες των δομών (structures) και των ενώσεων (unions).

Στο όγδοο κεφάλαιο έχουν συγκεντρωθεί οι υπόλοιπες ειδικές λέξεις κλειδιά της γλώσσας C, με τις οποίες ολοκληρώνεται η περιγραφή της γλώσσας.

Στο νέο ένατο κεφάλαιο με συστηματικό τρόπο υποδεικνύονται αναλυτικά οι δεξιότητες οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες για την επιτυχή επίλυση των προβλημάτων του προγραμματισμού.

Επίσης, προτείνονται χρήσιμες πρακτικές συμβουλές σχετικά με τη δομή του προγράμματος και την ορθή πρακτική εφαρμογή του προγραμματισμού με τη γλώσσα C.

Στο τέλος όλων των κεφαλαίων αναπτύσσονται χαρακτηριστικά παραδείγματα προγραμμάτων τα οποία χρησιμοποιούν εντολές και έννοιες σχετικές με την ύλη του κεφαλαίου τόσο για την εμπέδωσή τους, όσο και για την εξοικείωση των προγραμματιστών με τις τεχνικές και τις λύσεις τις οποίες μπορεί να προσφέρει η γλώσσα C.

Επίσης, κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, άλυτες ασκήσεις και προτεινόμενα θέματα για την ανάπτυξη του σχετικού κώδικα.

Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων και οι προτεινόμενες λύσεις όλων των ασκήσεων και των θεμάτων, για τον απαραίτητο έλεγχο, διατίθενται μέσω του διαδικτύου από τη διεύθυνση:

 http://dalab.ee.duth.gr/~karakos/index.php/books/langc-v2

όπου μεταξύ άλλων, διατίθεται ο πλήρης πηγαίος κώδικας όλων των παραδειγμάτων.

Περισσότερα
Έτος: 2012
ISBN-13: 9789609340694
ISBN-10: 9609340695
Κατηγορίες: C & C++
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 33,15 €
20,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου