ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Προς το σύμπαν των τεχνικών εικόνων

Σαν καινούριο
Άθικτο εξωτερικά και εσωτερικά --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35 € με Box Now + metabook
Εξοικονομείς
4,75 €
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Revolut και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier και Box Now + metabook
Ζωγράφου, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Αντικείμενο του παρόντος δοκιμίου είναι το σύμπαν των τεχνικών εικόνων. Πρόκειται για το σύμπαν που εδώ και μερικές δεκαετίες, με τη μορφή φωτογραφιών, ταινιών κινηματογράφου και βίντεο, οθονών τηλεόρασης και τερματικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιχειρεί να αναλάβει μια λειτουργία την οποία μέχρι τώρα κατείχαν τα γραμμικά κείμενα, δηλαδή τη λειτουργία της μεταφοράς πληροφοριών ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και τον κάθε άνθρωπο. Πρόκειται για μια πολιτισμική επανάσταση, το εύρος και τις συνέπειες της οποίας μόλις τώρα αρχίζουμε να αισθανόμαστε.

Επειδή ο άνθρωπος σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έμβια όντα, ζει πρωτίστως στη βάση επίκτητων και λιγότερο στη βάση γενετικά κληρονομημένων πληροφοριών, η δομή των φορέων πληροφοριών ασκεί αποφασιστική επίδραση στη μορφή της ζωής μας. Εάν τα κείμενα εκτοπιστούν από εικόνες, τότε θα βιώνουμε, θα γνωρίζουμε και θα αξιολογούμε τον κόσμο και εμάς τους ίδους με τρόπο διαφορετικό απ" ό,τι στο παρελθόν.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Vilém Flusser
Εκδόσεις: Σμίλη
Έτος: 2008
ISBN-13: 9789607793805
ISBN-10: 9607793803
Κατηγορίες: Φωτογραφία, Φιλοσοφία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 12,25 €
7,50 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή