Μεγέθυνση και ανάπτυξη

Καλή κατάσταση
Το βιβλίο έχει σημειώσεις και υπογραμμίσεις με στυλό --- Οι σελίδες μπορεί να έχουν περιορισμένες σημειώσεις και highlight. Ίσως έχει ετικέτα από βιβλιοθήκη.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το δημοφιλές αυτό εγχειρίδιο απευθύνεται στους φοιτητές των Οικονομικών και ιδιαίτερα των Οικονομικών της Ανάπτυξης με υπόβαθρο γνώσεις μικροοικονομικής και μακροοικονομικής. Είναι γραμμένο με απλό και συγχρόνως με αυστηρό τρόπο, γεγονός που το κάνει προσιτό και σε διαμορφωτές οικονομικής πολιτικής, καθώς και σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διαδικασία της οικονομικής ανάπτυξης στον Τρίτο Κόσμο.

Σε αυτήν την ευρύτατα αναθεωρημένη έκτη έκδοση, έχουν ενημερωθεί όλα τα στατιστικά στοιχεία και έχει προστεθεί σημαντικός όγκος νέου υλικού. Επιπροσθέτως, αναπτύσσεται περαιτέρω η συζήτηση για τις θεωρίες μεγέθυνσης και ανάπτυξης (περιλαμβάνοντας τη «νέα» θεωρία της ενδογενούς μεγέθυνσης), τη μέτρηση της φτώχειας, τα χαρακτηριστικά της υπανάπτυξης, το ρόλο του κράτους στην αναπτυξιακή διαδικασία και στις χρηματοοικονομικές πλευρές της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Α.Ρ. Thirlwall είναι καθηγητής Εφηρμοσμένης Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Canterbury, Η.Β. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως Σουδάν, Βραζιλία, Φίτζι, Παπούα, Νέα Γουινέα, Μαλαισία, Νεπάλ, Μπανγκλαντές, Τόνγκα και Ακτή Ελεφαντοστού. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Νησιών του Ειρηνικού στη Χαβάη και στην Αφρικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Είναι συγγραφέας και/ή επιμελητής πολλών βιβλίων σχετιζομένων με τη μεγέθυνση και την ανάπτυξη, μεταξύ των οποίων: Inflation, Saving and Growth in Developing Economies Financing Economic Development` Keynes and Economic Development Economic Growth and the Balance-of-Payments Constraint (with J. McCombie)· and The Economics of Growth and Development: Selected Essays.

Περισσότερα
Συγγραφέας: A. P. Thirlwall
Έτος: 2013
ISBN-13: 9789600228632
ISBN-10: 9600228639
Κατηγορίες: Οικονομικά
15,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή