Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
5,44 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή
Κορυδαλλός, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στοχεύει να τους βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των βασικών θεμάτων της θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας, που σχετίζονται με την εκτροφή των ιπποειδών.

Το περιεχόμενο του βιβλίου κατανέμεται σε οκτώ κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στη διάρθρωση και τη σημασία της «Ιπποτροφίας», το δεύτερο στην ταξινόμηση, την προέλευση και την ονοματολογία των ιπποειδών, το τρίτο στην εξωτερική μορφολογική διάπλαση του σώματος τους, το τέταρτο στους χρωματισμούς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, το πέμπτο στον προσδιορισμό της ηλικίας τους, το έκτο στις σημαντικότερες φυλές ίππων, το έβδομο στη συμπεριφορά και ευζωία των ιπποειδών και το όγδοο και τελευταίο κεφάλαιο στις μεθόδους εκτροφής τους.

Κατά την επιλογή της ύλης, λήφθηκε υπόψη τόσο το περιεχόμενο των άλλων μαθημάτων που διδάσκονται στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., όσο και η ανάγκη να δοθούν οι βασικές αρχές που διέπουν την εκτροφή των ιπποειδών. Είναι αυτονόητο ότι το εύρος της "Ιπποτροφίας" δεν περιορίζεται στα δεδομένα του βιβλίου αυτού. Έτσι, στο τέλος δίνεται μια σειρά βιβλιογραφικών πηγών, στις οποίες μπορεί να ανατρέξει ο αναγνώστης για περισσότερες πληροφορίες.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη δεύτερη έκδοση η οποία εμπλουτίστηκε σε σχέση με την αρχική ώστε να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους φοιτητές της Κτηνιατρικής, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την εκτροφή των ιπποειδών.

(πρόλογος του βιβλίου)

Περισσότερα
Τίτλος: Ιπποτροφία
Συγγραφέας: Γεώργιος Ι. Αρσένος
Εκδόσεις: Τζιόλα
Έτος: 2015
ISBN-13: 9789604183616
ISBN-10: 9604183613
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 15,44 €
10,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή