ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Στατιστική με εφαρμογές στα οικονομικά

Πολύ καλή κατάσταση
Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε μια σελίδα έχει υπογράμμιση με marker. Διατίθεται και ο Β' τόμος --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
35,00 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Box Now + metabook
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό παρέχει μια εισαγωγή στη Στατιστική με έμφαση στον έλεγχο υποθέσεων, την πιθανοφάνεια και το απλό γραμμικό υπόδειγμα. Επίσης, καλύπτεται η θεωρία πιθανοτήτων και η περιγραφική στατιστική. Το χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η έμφασή του στην πιθανοφάνεια και οι εφαρμογές από τον χώρο των οικονομικών και χρηματοοικονομικών. Ο έλεγχος υποθέσεων και η εκτίμηση, παρουσιάζονται συχνά με αποσπασματικό και ad hoc τρόπο σε αρκετά ελληνικά βιβλία και σχεδόν σε όλα τα βιβλία της στατιστικής για οικονομολόγους και φοιτητές της διοίκησης επιχειρήσεων στην αγγλική γλώσσα. Το βιβλίο αυτό, αποτελεί μια εξαίρεση στον κανόνα.

Αντίθετα καταβάλλεται μια προσπάθεια να παρουσιασθούν ενοποιημένα τα θέματα αυτά μέσα στο πλαίσιο της πιθανοφάνειας και της μεθοδολογίας του ελέγχου με βάση το κριτήριο του λόγου πιθανοφανειών. Επίσης, οι μέθοδοι Bayes είναι σημαντικό κομμάτι της στατιστικής και της Οικονομετρίας και θεωρώ ότι κάποιος δεν έχει ολοκληρωμένη κατανόηση της κλασσικής θεωρίας, αν δεν έχει κατανοήσει τη Στατιστική κατά Bayes. Με την έννοια αυτή ο σκοπός μου είναι να προετοιμάσω για τα μαθήματα της Οικονομετρίας με μια ολοκληρωμένη κατανόηση της λογικής της στατιστικής παρά να δώσω έτοιμες συνταγές για ελέγχους υποθέσεων στην μια ή στην άλλη ειδική περίπτωση. Φυσικά, με την κατανόηση της λογικής, είμαι σίγουρος ότι ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να δει ότι επιβεβαιώνεται, στην περίπτωση της στατιστικής, ο κανόνας του Holmes που αναφέρεται παραπάνω.

Επίσης προσπάθησα να δώσω μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εφαρμογή των στατιστικών μεθόδων σε πραγματικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό έχω δώσει έμφαση σε εφαρμογές με πραγματικά στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας και της Ελληνικής χρηματαγοράς. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του βιβλίου, είναι η έμφαση που δίνεται στην οικονομική ερμηνεία εννοιών που παραδοσιακά θεωρούνται καθαρά στατιστικές, όπως πχ το κεντρικό οριακό θεώρημα, η αλλαγή μεταβλητών κτλ. Αυτές οι έννοιες, εφαρμόζονται εδώ σε σημαντικά οικονομικά προβλήματα και έτσι έχει κανείς την ευκαιρία να δει ότι έχουν σημαντική εφαρμογή σε πολλούς τομείς των οικονομικών και ιδίως στα χρηματοοικονομικά. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Ευθύμιος Γ. Τσιώνας
Έτος: 2009
ISBN-13: 9789609856652
ISBN-10: 9609856659
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 52,00 €
17,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή