ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Εισαγωγή στη Δημόσια Οικονομική

Σαν καινούριο
Μια σημείωση στην πρώτη σελίδα. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Μεταφορικά 1,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Γαλάτσι, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας από τους δημόσιους φορείς δημιουργεί τα επόμενα τρία βασικά ερωτήματα: Πρώτο, για ποιο λόγο οι δημόσιοι φορείς αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα στις οικονομίες που στηρίζονται στο μηχανισμό της αγοράς και δεν αφήνουν τους ιδιωτικούς φορείς να αναλάβουν ολόκληρη τη δραστηριότητα αυτή; Με άλλα λόγια: ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι στόχοι των δημόσιων φορέων; Δεύτερο, ποια μέσα χρησιμοποιούν οι δημόσιοι φορείς για την πραγματοποίηση των επιδιώξεών τους; Και τρίτο, πώς επηρεάζουν τα διάφορα μέσα δράσεως των δημόσιων φορέων την οικονομική συμπεριφορά των ιδιωτικών φορέων; τα ερωτήματα αυτά αποτελούν το αντικείμενο μελέτης της Δημόσιας Οικονομικής.

Η Δημοσία Οικονομική, επομένως, είναι ο κλάδος της οικονομικής επιστήμης, που ασχολείται με την εξέταση των οικονομικών επιδιώξεων και των μέσων δράσεως των δημόσιων φορέων. Ειδικότερα η Δημόσια Οικονομική ασχολείται με τον καθορισμό των κυριότερων επιδιώξεων και στόχων των δημόσιων φορέων και με την περιγραφή και ανάλυση των μέσων δράσεώς τους, κυρίως μιας κατηγορίας από τα μέσα αυτά, που είναι γνωστά ως δημοσιονομικά μέσα, δηλαδή έχουν σχέση με τα έξοδα και τα έσοδα των δημόσιων φορέων τέτοια μέσα είναι οι δημόσιες δαπάνες, οι φόροι, και ο δημόσιος δανεισμός. [...]

(από τον πρόλογο της α΄ έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Ευγ. Μπένου
Έτος: 1997
ISBN-13: 9603590371
ISBN-10: 9603590371
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
8,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή