ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Αφηγηματολογία

Πολύ καλή κατάσταση
Στην πρώτη σελίδα υπάρχουν μονάχα σημειώσεις, καθώς και μερικές υπογραμμισμένες προτάσεις. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Μεταφορικά 1,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Εξοικονομείς
0,10 €
Πληρωμή με Visa και Mastercard
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Ιωάννινα, Ήπειρος
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η Αφηγηματολογία είναι ένα βιβλίο χρηστικό, που αναφέρεται στη θεωρία του αφηγηματικού λόγου και στις μεθόδους ανάλυσης της αφηγηματικής πεζογραφίας. Απευθύνεται σε όσους διδάσκουν λογοτεχνία (πανεπιστημιακούς, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης), σε όσους σπουδάζουν λογοτεχνία, αλλά και σε μαθητές λυκείου· τέλος, σε όσους γράφουν για τη λογοτεχνία (κριτικούς, ερευνητές κτλ.). Φιλοδοξεί να προσφέρει, σε σύντομο χρόνο, επαρκή και έγκυρη γνώση για τα σχετικά θέματα. Γι" αυτό επιχειρεί να πετύχει μια ισορροπία ανάμεσα στη θεωρητική κατάρτιση και στις πρακτικά αναγκαίες πληροφορίες για την ανάλυση και ερμηνεία των κειμένων.

Απαρτίζεται από τρία μέρη: Θεωρία - Μεθοδολογία - Εφαρμογές. Η θεωρία αποκρίνεται στο ερώτημα ποια είναι η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αφηγηματικού πεζού λόγου, σύμφωνα με τις απόψεις όσων θεωρητικών συνέβαλαν στη διαμόρφωση της σύγχρονης αφηγηματολογίας και εισήγαγαν μεθόδους όχι μόνο ενδιαφέρουσες, αλλά και εύχρηστες (Propp. Bakhtine, Levi-Strauss, Toborov, Greimas, Genette κ.ά.).

Η μεθοδολογία απαντά στο ερώτημα ποιες είναι οι μέθοδοι και τα ειδικότερα "εργαλεία" που ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του αφηγηματικού λόγου κι έτσι καθίστανται πρόσφορα για τη διακρίβωση, ανάλυση και ερμηνεία των φαινομένων. Αξιοποιώντας τις θεωρητικές και μεθοδολογικές κατακτήσεις σ" αυτό το πεδίο, διαμορφώνουμε απλά, ευέλικτα και εύχρηστα μεθοδολογικά εργαλεία, αντίστοιχα προς τα δύο κύρια ρεύματα προσέγγισης των αφηγηματικών κειμένων: αυτό της ανάλυσης των αφηγηματικών περιεχομένων και αυτό της ανάλυσης των αφηγηματικών τεχνικών.

Στο κεφάλαιο Εφαρμογές προσφέρουμε πλούσια υποδείγματα ανάλυσης αφηγηματικών κειμένων, που δείχνουν στην πράξη, με εποπτικό τρόπο, πώς εφαρμόζονται αυτές οι μέθοδοι κι αυτά τα εργαλεία, ώστε να είναι αποτελεσματικά.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος: 2003
ISBN-13: 9789603605706
ISBN-10: 9603605700
Κατηγορίες: Φιλολογία, Λογοτεχνία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 18,10 €
18,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή