ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Οι παραλλαγές Γκόλντμπεργκ

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50 € με ΕΛΤΑ
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Καστελλανοι Μεσης, Ιόνια Νησιά
Λεπτομέρειες του βιβλίου

`... Στο ακροατήριο βρίσκονται άνθρωποι που αγάπησα και αγαπώ. Ήθελα να μου επιτρέψουν να το διακινδυνεύσω, το χρόνο των... Ναι, το χρόνο των. Μου το επέτρεψαν. Παρευρέθησαν στη συναυλία και με υποστήριξαν πραγματικά: με βοήθησαν. Τους είμαι ευγνώμων. Αυτό είναι όλο. Όπως λένε μετά από μια βραδιά συζητήσεων: Βέβαια, δεν δώσαμε λύση στα προβλήματα του κόσμου, αλλά τελικά -
Τελικά. Είμαι αρκετά ευτυχισμένη από την εξέλιξη αυτής της μυσταγωγίας. Μου επέτρεψε να καταλάβω πράγματα. Όχι για τους ανθρώπους, πράγματα σχετικά με τους ανθρώπους. Όχι και λίγα. Όχι τα πάντα, αλλά ούτε και λίγα. Τα πάντα ή τίποτα, ψεύτικο δίλημμα. Όπως η ανοιχτή ή κλειστή πόρτα. Όπως επίσης το πιάνο φόρτε απέναντι στο ιδανικό μουσικό όργανο. Είχα πετύχει να μειώσω τις ισχυρές δυναμικές της μουσικής, περνώντας από το πιάνο στο κλειδοκύμβαλο. Ήθελα κάτι ακόμη πιο στενό. Ήθελα ο μελωδικός ορίζοντας να στενέψει κι άλλο, να περιοριστεί γύρω μου. Μι. Ένα μουσικό όργανο το οποίο θα είχε μόνο μου. `Εμένα` και κανέναν άλλο.
Όλα αυτά τα φαντάστηκα εγώ, στην πραγματικότητα. Με τη διαφορά ότι μόνο εγώ είμαι εγώ. Κάθε παραλλαγή, εγώ τη συνέθεσα. Με τις νότες του Μπαχ. Με τους ανθρώπους αυτής της αίθουσας. Ολομόναχη μέσα στο μυαλό μου. ...`

Αν προσκαλούσες στο σπίτι σου τριάντα ανθρώπους που αγάπησες και αγαπάς, για να σε ακούσουν να παίζεις στο κλειδοκύμβαλο, επί μιάμιση ώρα, τις παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Μπαχ, και αν αυτή η συναυλία εκτυλίσσονταν σαν ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, δηλαδή, αν εσύ, Λίλιαν, κατάφερνες να δονήσεις αυτούς τους τριάντα ανθρώπους ως ισάριθμες Παραλλαγές, τον καθένα με ένα άλλο διαπασών ( θα έπρεπε να ταλαντευτείς ανάμεσα στην ανάμνηση και την αναζήτηση· και κυρίως θα έπρεπε να υποτάξεις τους φόβους σου), ίσως τότε όλα τα μουσικά αποσπάσματα να ζωντάνευαν επιτέλους στο ίδιο καλούπι και αυτό θα ονομαζόταν «Οι Παραλλαγές του Γκόλντμπεργκ μυθιστορία».
Έτσι χαρακτηρίζει η ίδια η Νάνσυ Χιούστον το πρώτο της βιβλίο, μια αφηγημητική σουίτα προσαρμοσμένη στη δομή των Παραλλαγών Γκόλντμπεργκ του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα
Συγγραφέας: Νανσυ Χιουστον
Εκδόσεις: Αγρα
Έτος: 2002
ISBN-13: 9789603254614
ISBN-10: 9603254614
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
7,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή