ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Σαν καινούριο
Ολοκαίνουργιο, εντελώς αχρησιμοποίητο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
17,20 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ωραιοκαστρο, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το Δεύτερο Τόμο της σειράς «Στοιχεία Μαθηματικής Αναλύσεως» και είναι η συνέχεια του Πρώτου Τόμου που έχει τον τίτλο «Διαφορικός Λογισμός πολλών μεταβλητών». Ο παρών τόμος έχει γραφεί και αυτός με το ίδιο πνεύμα που επικρατεί και στον πρώτο. Δηλαδή, συνδυάζει τη σύγχρονη αντίληψη της θεωρητικής θεμελιώσεως με την πρακτικώς χρήσιμη εξάσκηση στην τεχνική του Μαθηματικού Λογισμού. Κατεβλήθει κάθε προσπάθεια ώστε να μεταδόσει στον μελετητή φοιτητή το πνεύμα των σύγχρονων μαθηματικών, χωρίς να γίνεται κατάχρηση του φορμαλισμού. Αλλά, για την επιτυχία του σκοπού αυτού πρέπει να ικανοποιούνται οι πιο κάτω προϋποθέσεις, τις οποίες πιστεύω ότι προσεγγίζει η συγγραφή του βιβλίου.

(α) Να καταδεικνύεται η αναγκαιότητα του Λογισμού για τη λύση συγκεκριμένων προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

(β) Να δίνει αποτελεσματικά κίνητρα προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον στο μελετητή φοιτητή· η αναγκαιότητα της εισαγωγής μιας νέας εννοίας ή μιας τεχνικής κάθε φορά να δικαιολογείται.

(γ) Να πείθει για τη χρησιμότητα που έχει η μαθηματική θεωρία στη λύση προβλημάτων της Φυσικής Επιστήμης.

(δ) Να δίνονται πολλές ασκήσεις και ποικιλία προβλημάτων, που πρέπει ο φοιτητής να λύσει ώστε να εξοικειωθεί, με το Μαθηματικό Λογισμό,

(ε) Το βιβλίο να είναι γραμμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι περιττολογίες και πολύπλοκες εκφράσεις, οι οποίες μετατρέπουν δυσκολίες της γλώσσας σε δυσκολίες της μελέτης των Μαθηματικών. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΦΟΙ
Έτος: 2001
ISBN-13: 9789603431381
ISBN-10: 9603431389
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 32,20 €
15,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή