ΚΟΜΜΑ «ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ»

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
1,75 €
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στην πολιτική απόφαση του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος τονίζεται η ανάγκη να αποκτήσει το Κόμμα πλήρη ετοιμότητα, με βασική κατεύθυνση την ανάπτυξη πιο ισχυρών δεσμών με την εργατική τάξη, να αντιμετωπίσει αδυναμίες, ώστε να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία, να γίνει πεποίθηση η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση της πάλης.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όλα τα κομματικά όργανα πρέπει να γίνουν πραγματικά επιτελεία μάχης, να αντιστοιχήσουν τη δράση τους με τις σύνθετες ανάγκες της ταξικής πάλης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες υποχώρησης του εργατικού κινήματος, πρέπει να αυξηθεί η ικανότητα του Κόμματος για αντικειμενική γνώση και πρόβλεψη των εξελίξεων, της μεταβολής του συσχετισμού δύναμης, καθώς και η ικανότητα προσέγγισης, επικοινωνίας, με μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης, του λαού που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα μεγάλη πολιτική πείρα.

Σ" αυτή την προσπάθεια του ΚΚΕ, να υπηρετήσει ως "κόμμα παντός καιρού" (ως επαναστατική πρωτοπορία σε οποιεσδήποτε συνθήκες) την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, φιλοδοξεί να συμβάλει η εκλαϊκευτική μπροσούρα που κρατά στα χέρια του ο αναγνώστης.

Η συγκεκριμένη έκδοση προσπαθεί να φωτίσει ορισμένα σημαντικά ζητήματα της πολιτικής δράσης που αφορούν το περιεχόμενο και τα προβλήματα πολιτικοποίησης του κινήματος, στα κριτήρια διαμόρφωσης των στόχων πάλης, στα κριτήρια αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των αγώνων. Αναφέρεται στο ρόλο και στο περιεχόμενο της ιδεολογικοπολιτικής δουλειάς ως βασικό όρο για τη συσπείρωση εργατικών λαϊκών μαζών, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αξιοποιήσει το ΚΚΕ το σημαντικό ιδεολογικό, πολιτικό και ηθικό του πλεονέκτημα που έχει κατακτήσει με τη σταθερή καθημερινή επαναστατική δράση του, στις πιο δύσκολες αντεπαναστατικές συνθήκες. Βοηθά ώστε να αποκτά η πρωτοπορία του εργατικού κινήματος την απαραίτητη ευελιξία στην προώθηση της στρατηγικής για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την οικοδόμηση της κομμουνιστικής κοινωνίας.

Στην ίδια κατεύθυνση συμβάλλουν αρκετές σχετικές εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής που κυκλοφόρησαν την τελευταία τριετία. Αποτελούν χρήσιμο υλικό για κάθε προσπάθεια οργανωμένης αυτομόρφωσης. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Έτος: 2014
ISBN-13: 9789604511785
ISBN-10: 9604511785
Κατηγορίες: Πολιτική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 5,25 €
3,50 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή