Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό. 2. Για τη σοσιαλιστική εξουσία

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
1,25 €
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Μεγάλο βάρος της αντικομμουνιστικής-αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας πέφτει στο ζήτημα της δήθεν έλλειψης `ελευθερίας και δημοκρατίας` κατά την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
Στο επίκεντρο της επίθεσης τίθεται η επαναστατική εργατική εξουσία, το κράτος της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου, ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Οι κεφαλαιοκράτες δεν ανέχονται, τρέμουν στην ιδέα η εργατική τάξη να συγκροτηθεί ως κυρίαρχη τάξη και οι ίδιοι να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Στο δεύτερο μέρος της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ `Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό` που κρατάτε στα χέρια σας, επιδιώκουμε όσο γίνεται σε μια μικρή έκδοση, να παρουσιάσουμε γενικές αρχές σε σχέση με τη δικτατορία του προλεταριάτου, να απαντήσουμε σε ψέματα και διαστρεβλώσεις της αλήθειας, να παραθέσουμε στοιχεία από την πραγματικότητα στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός τον 20ό αιώνα. Το μέρος αυτό αποτελείται από τα εξής κεφάλαια:
1. Το ψευτοδίλημμα `δημοκρατία ή ολοκληρωτισμός`
2. Δικτατορία του προλεταριάτου: ανώτερου τύπου δημοκρατία
3. Δικτατορία του Προλεταριάτου ή `Δικτατορία του Κόμματος`;
4. `Υπάρχει ελευθερία στο σοσιαλισμό`;
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της έκδοσης, θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα αναφέρεται σε ζητήματα διαστρέβλωσης της ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τον 20ό αιώνα.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Έτος: 2012
ISBN-13: 9789604511549
ISBN-10: 9604511548
Κατηγορίες: Πολιτική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 5,25 €
4,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή