Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
0,75 €
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η παρούσα συλλογή κειμένων απευθύνεται σε φοιτη­τές, σπουδαστές, νέους επιστήμονες, αλλά και ευρύτερα σε κάθε νέο που δε συμβιβάζεται, που αγανακτεί και ασφυ­κτιά μέσα στα πλαίσια της ζωής που ορίζει ο καπιταλισμός, στους νέους και στις νέες με ριζοσπαστικές διαθέσεις. Η έκδοση αυτή έχει σκοπό να συμβάλει στην καλλιέργεια πρωτοπόρας και μαχητικής στάσης απέναντι στη γνώση και στη μόρφωση, στην αντιμετώπισή της ως εφόδιο, όπλο και δύναμη για να χτίσουμε «έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Επιδιώκουμε να αναδείξει ότι, για το επαναστατικό ερ­γατικό κίνημα, το ζήτημα της μόρφωσης, όπως και της επι­στημονικής γνώσης, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, τόσο για την ικανότητα διεξαγωγής του αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, όσο και για την οικοδόμηση της νέας, σο­σιαλιστικής κοινωνίας. Ακόμα, επιδιώκουμε να τονίσει τη στενή σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην κομμουνιστική ιδεολογία και στην επιστημονική γνώση, μια και ο μαρξι­σμός-λενινισμός δεν είναι απλά μια «άποψη» για το πώς θα μπορούσε να είναι η κοινωνία, αλλά στηρίζεται στην επιστήμη, στη γνώση των νόμων κίνησης της ανθρώπινης κοινωνίας.

Αυτά τα ζητήματα φωτίζονται μέσα από την επιλογή μιας σειράς κειμένων, που αφορούν από τους θεμελιω­τές της θεωρίας μας, όπως οι Φ. Ένγκελς και Β. Ι. Λένιν, άλλους κομμουνιστές διανοητές και επαναστάτες, όπως ο Τσε Γκεβάρα και ο Ι. Β. Στάλιν, αλλά και προοδευτικούς ριζοσπάστες επιστήμονες, όπως ο Ά. Αϊνστάιν. Επιπρό­σθετα, ανάμεσα στα ιδεολογικά, πολιτικά και επιστημονικά κείμενα παρεμβάλλονται και έργα μεγάλων κομμουνιστών καλλιτεχνών, όπως του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Ναζίμ Χικμέτ, που με την «κοφτερή» και τη βαθιά τους γραφή δίνουν σημαντικές πλευρές αυτών των ζητημάτων.

Περισσότερα
Συγγραφέας: ΚΣ της ΚΝΕ
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Έτος: 2016
ISBN-13: 9789604512317
ISBN-10: 9604512315
Κατηγορίες: Πολιτική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 3,75 €
3,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή