Χρηματοοικονομική Διοίκηση-Ανάλυση και Προγραμματισμός

Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
7,53 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Κορυδαλλός, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η Χρηματοοικονομική Διοίκηση αποβλέπει στη μεγιστοποίηση της τρέχουσας αξίας των μετοχών της επιχείρησης. Ο σκοπός αυτός επιδιώκεται δια μέσου των τριών λειτουργιών της οι οποίες είναι: οι αποφάσεις επενδύσεων, οι αποφάσεις χρηματοδοτήσεων και η χρηματοοικονομική ανάλυση και προγραμματισμός.

Μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της σύγχρονης Χρηματοοικονομικής Διοίκησης προϋποθέτει τη λεπτομερειακή θεωρητική και πρακτική ανάπτυξη και των τριών παραπάνω λειτουργιών. Με βάση την άποψη αυτή αποφασίστηκε η συγγραφή τριών βιβλίων.

Το πρώτο βιβλίο διαπραγματεύεται τις αποφάσεις επενδύσεων οι οποίες περιλαμβάνουν την κατανομή πόρων μεταξύ πάγιων και κυκλοφορούντων ενεργητικών στοιχείων.

Το δεύτερο βιβλίο διαπραγματεύεται τις αποφάσεις χρηματοδοτήσεων οι οποίες περιλαμβάνουν την άντληση κεφαλαίων για την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.

Το τρίτο (παρόν) βιβλίο διαπραγματεύεται τις χρηματοοικονομικές αναλύσεις που αναλαμβάνει και τα προγράμματα που καταστρώνει η Χρηματοοικονομική Διοίκηση, προκειμένου να πάρει αποφάσεις επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων με αποτελεσματικό τρόπο.

Το πρώτο μέρος του παρόντος βιβλίου αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές αναλύσεις και ιδιαίτερα στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον, στην ανάλυση της οικονομίας, στην ανάλυση των κλάδων και στην ανάλυση της επιχείρησης (χρηματοοικονομικός κύκλος ζωής επιχείρησης, ανάλυση λογιστικών καταστάσεων και ανάλυση νεκρού σημείου κύκλου εργασιών). Το δεύτερο μέρος ασχολείται με το προγραμματισμό της δράσης της επιχείρησης σε μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα (εισαγωγή, προγράμματα πωλήσεων, παραγωγής και ανεφοδιασμού, λοιπών δαπανών, επενδύσεων, ταμιακό και γενικό). Επίσης, στο μέρος αυτό περιλαμβάνεται μια εφαρμογή (άσκηση - μελέτη) της διαδικασίας προγραμματισμού, τα ελαστικά προγράμματα και έλεγχος της επιχειρηματικής δράσης. [...] (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Γεώργιος Π. Αρτίκης
Εκδόσεις: Φαίδιμος
Έτος: 2013
ISBN-13: 9786188063570
ISBN-10: 6188063574
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 30,53 €
23,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή