ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Δικτύωση Υπολογιστών (7η έκδοση)

Σαν καινούριο
Το βιβλίο είναι σε άριστη κατάσταση φέρει μόνο μια φθορά στο πίσω εξώφυλλο, έτσι αγοράστηκε, κατά τα άλλα είναι χωρίς σημειώσεις! --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Box Now + metabook
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο Δικτύωση Υπολογιστών: Προσέγγιση από Πάνω προς τα Κάτω είναι το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο βιβλίο για εκμάθηση των θεμελιωδών στοιχείων της δικτύωσης.

Οι διακεκριμένοι καθηγητές James Kurose και Keith Ross μαγνητίζουν τους σπουδαστές με το ελκυστικό στυλ γραφής τους και με την προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω που ακολουθούν για να καλύψουν τα θέματα της δικτύωσης και του Διαδικτύου. Μετά από την έκδοση της πρώτης έκδοσης πριν από 16 χρόνια, το βιβλίο έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες πανεπιστήμια, έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές και χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Νέα Χαρακτηριστικά της Έβδομης Έκδοσης:

-Κάθε κεφάλαιο έχει ενημερωθεί ώστε να περιλαμβάνει τα πιο σύγχρονα που αφορούν την αιχμή της τεχνολογίας.

-Στο βιβλίο μελετάται η οριζόμενη μέσω λογισμικού δικτύωση (SDN), που είναι η σημαντικότερη και πλέον εντυπωσιακή εξέλιξη της δικτύωσης για δεκαετίες. Αν και πρόκειται για μια σχετικά πρόσφατη καινοτομία, η SDN έχει υιοθετηθεί ταχέως στην πράξη – τόσο πολύ ώστε να θεωρείται δύσκολο να φανταστούμε μια εισαγωγή στην σύγχρονη δικτύωση, που δεν καλύπτει την SDN.

Οι σημαντικές αλλαγές που έχουμε κάνει στην έβδομη έκδοση είναι οι εξής:

-Το Κεφάλαιο 1 έχει ενημερωθεί ώστε να αντανακλά την ευρεία ακτίνα δράσης και την χρήση του Διαδικτύου.

-Το Κεφάλαιο 2, το οποίο καλύπτει το επίπεδο εφαρμογής, έχει ενημερωθεί σημαντικά. Έχει αφαιρεθεί το υλικό για το πρωτόκολλο FTP και έχει κατανεμηθεί το θέμα των πινάκων κατακερματισμού σε άλλα κεφάλαια, για να δημιουργηθεί χώρος για μια νέα ενότητα, που αφορά το βίντεο συνεχούς ροής επιπέδου εφαρμογής και τα δίκτυα διανομής περιεχομένου, μαζί με μελέτες περιπτώσεων για τα Netflix και YouTube. Οι ενότητες για τον προγραμματισμό sockets έχουν ενημερωθεί από την Python 2 στην Python 3.

-Το Κεφάλαιο 3, το οποίο καλύπτει το επίπεδο μεταφοράς, έχει ενημερωθεί σημαντικά. Το υλικό για τα δίκτυα ασύγχρονου τρόπου μεταφοράς (ATM) έχει αντικατασταθεί από πιο σύγχρονο υλικό για την εμφανή ειδοποίηση συμφόρησης του Διαδικτύου (ECN), η οποία διδάσκει τις ίδιες αρχές.

-Το Κεφάλαιο 4 καλύπτει το συστατικό "επίπεδο δεδομένων" του επιπέδου δικτύου – την λειτουργία προώθησης ανά δρομολογητή, που καθορίζει πώς ένα πακέτο, που φθάνει στις ζεύξεις εισόδου ενός δρομολογητή προωθείται σε μια από τις ζεύξεις εξόδου του δρομολογητή. Ενημερώθηκε το υλικό που αφορά την παραδοσιακή προώθηση Διαδικτύου, που αναφέρεται σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις και προστέθηκε υλικό για τον χρονοπρογραμματισμό πακέτων. Επίσης προστέθηκε μια νέα ενότητα για την γενικευμένη προώθηση, όπως αυτή πραγματοποιείται από την SDN. Το κεφάλαιο περιέχει επίσης πολλές ενημερώσεις.

-Στο Κεφάλαιο 5, καλύπτονται οι λειτουργίες του επιπέδου ελέγχου του επιπέδου δικτύου – η λογική για όλο το δίκτυο, που ελέγχει πώς δρομολογείται ένα δεδομενόγραμμα επάνω στην διαδρομή δρομολογητών από-άκρο-σε-άκρο, από τον υπολογιστή προέλευσης προς τον υπολογιστή προορισμού. Προστέθηκε μια σημαντική νέα ενότητα για το SDN επίπεδο ελέγχου, όπου η δρομολόγηση και οι άλλες λειτουργίες υλοποιούνται μέσα στους επονομαζόμενους ελεγκτές SDN.

-Το Κεφάλαιο 6, το οποίο καλύπτει το επίπεδο ζεύξης, περιλαμβάνει μια ενημερωμένη μελέτη του Ethernet και της δικτύωσης κέντρων δεδομένων.

-Το Κεφάλαιο 7, το οποίο καλύπτει την ασύρματη και την κινητή δικτύωση, περιέχει ενημερωμένο υλικό για δίκτυα 802.11 (τα επονομαζόμενα "WiFi") και για κυψελωτά δίκτυα, περιλαμβανομένων των 4G και LTE.

-Το Κεφάλαιο 8, το οποίο καλύπτει την ασφάλεια δικτύων, έχει ενημερωθεί, ώστε να περιλαμβάνει τις σύγχρονες ενημερώσεις για το θέμα της ασφάλειας δικτύων.

-Στο Κεφάλαιο 9 συζητείται η δικτύωση πολυμέσων.

Έχει προστεθεί σημαντικό υλικό στα προβλήματα, που βρίσκονται στο τέλος των κεφαλαίων. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, τα προβλήματα για το σπίτι έχουν ενημερωθεί, έχουν προστεθεί νέα και ορισμένα προβλήματα έχουν αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Συγγραφείς: Kurose James - Ross Keith
Εκδόσεις: Γκιούρδας Μ.
Έτος: 2018
ISBN-13: 9789605127022
ISBN-10: 9605127024
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
35,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή