Η γεύση από το Άλφα έως το Ωμέγα

Σαν καινούριο
Αψογο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αιγάλεω, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στην Κεφαλονιά φτιάχνουν μια σκορδαλιά, την "αλιάδα", αποκλειστικά με πατάτες. Λίγο πιο πάνω, οι Κερκυραίοι τη δική τους σκορδαλιά τη λένε "αγιάδα" και χρησιμοποιούν ως βάση το αμύγδαλο και το ψωμί. Με αμύγδαλα φτιάχνονται και τα αμυγδαλωτά, στα οποία σχεδόν κάθε τόπος δίνει και άλλο όνομα -τα "χαμάλια" της Σκοπέλου είναι τα "απιδάκια" της Ιθάκης και οι "ροζέδες" των Κυθήρων.

Η ελληνική κουζίνα "μπλεγμένη" με τις υπόλοιπες κουζίνες της Μεσογείου, εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες όπως ακριβώς εξελίχθηκαν και οι ζωές των ανθρώπων. Ακόμη και τώρα όμως, που η μόδα των σύγχρονων τρόπων ήρθε για να μετατρέψει το παλιό αγαπημένο τζατζίκι σε αφρό, δεν έπαψε ποτέ να βασίζεται στην απλότητα των προϊόντων της παράδοσης: το λάδι της ελιάς, τα χορταράκια, τα λαχανικά, τα όσπρια.

Στο "Λεξικό της ελληνικής κουζίνας" θελήσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο κλασικές συνταγές, να δούμε τις διαφορές από τόπο σε τόπο και να ακολουθήσουμε τους σύγχρονους μαγείρους στους πειραματισμούς τους. Κι έτσι, να παρουσιάσουμε από το άλφα έως το ωμέγα την ελληνική γεύση.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Νταϊάνα Κόχυλα
Εκδόσεις: Τα νέα
Έτος: 1990
ISBN-13: 2229606731493
ISBN-10: 9606731499
Κατηγορίες: Μαγειρική
4,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή