Η ψυχολογία της γλώσσας

Σαν καινούριο
Σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έχει χρησιμοποιηθεί. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
6,75 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ACS Αντικαταβολή και Γενική Ταχυδρομική Αντικαταβολή
Κατερίνη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

[...] Όπως είχα σημειώσει στον πρόλογο της πρώτης έκδοσης, μολονότι η γλώσσα δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μας κάνει ανθρώπους, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τους ανθρώπους χωρίς αυτή. Δεδομένης της σημασίας της γλώσσας για τη συμπεριφορά μας, προκαλεί ίσως έκπληξη το ότι μέχρι πρόσφατα της δινόταν σχετικά λίγη προσοχή στα πλαίσια προπτυχιακών μαθημάτων. Συχνά, στην καλύτερη περίπτωση, γινόταν αντικείμενο μελέτης ως μέρος ενός γενικού μαθήματος γνωστικής ψυχολογίας. Αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει. Επιπλέον, το ερευνητικό πεδίο της ψυχογλωσσολογίας διέρχεται περίοδο ακμής, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση του αριθμού εργασιών πάνω στο αντικείμενο και, πράγματι, από τον αριθμό των περιοδικών που είναι αφιερωμένα στο θέμα αυτό. Με αυτή την αύξηση και αυτό το επίπεδο ενδιαφέροντος, προκαλεί ίσως έκπληξη το ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά λίγα εγχειρίδια που είναι αφιερωμένα στην ψυχογλωσσολογία. Ελπίζω το βιβλίο αυτό να καλύψει αυτό το κενό. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές ενδιαμέσου και ανωτέρου επιπέδου, μολονότι οι νεότεροι μεταπτυχιακοί μπορεί να το θεωρήσουν, επίσης, χρήσιμο και θα χαιρόμουν εξαιρετικά αν έβρισκε και άλλους αναγνώστες.

Προσπάθησα να κάνω τις αναφορές να κατευθύνονται προς εύληπτο υλικό, όσο περισσότερο μπορούσα. Συνεπώς, απέφυγα να παραθέσω αποσπάσματα από μη δημοσιευμένες εργασίες, διδακτορικές διατριβές και εργασίες συνεδρίων. Νέες εργασίες δημοσιεύονται συνεχώς και, αν ήταν να κάνω το βιβλίο αυτό τελείως επίκαιρο, δε θα σταματούσα ποτέ. Έτσι, αποφάσισα να σταματήσω, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, στο υλικό που είχε δημοσιευθεί το 2000. Φυσικά, δεδομένων των σημερινών καθυστερήσεων ως προς τις δημοσιεύσεις, μεγάλο μέρος του υλικού αυτού θα έχει γραφεί κάποια χρόνια πριν, και η τωρινή κατάσταση ιδεών και εργασιών, όπως συζητείται σε συνέδρια και σεμινάρια, πιθανόν να είναι πολύ διαφορετική από τις θέσεις που αναπτύσσονται στο βιβλίο αυτό. Αυτό είναι πολύ ατυχές, αλλά αναπόφευκτο. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Trevor Harley
Εκδόσεις: University Studio Press
Έτος: 2009
ISBN-13: 9789601217505
ISBN-10: 9601217509
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 33,75 €
27,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή