Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία & Business Clusters

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
11,85 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Λαμία, Στερεά Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στην πρώτη ενότητα αυτού του συγγράμματος (κεφάλαια 1 - 3) ερευνούμε τις θεωρητικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των "συστημάτων καινοτομίας. Σκιαγραφούμε την προέλευση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των συστημάτων καινοτομίας και εστιάζουμε την προσοχή μας στην κατανόηση του πώς και γιατί εμφανίζεται η καινοτομία, ποιες είναι οι διασυνδέσεις μεταξύ της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και ποια κοινωνικοοικονομικά στοιχεία επηρεάζουν τη διαδικασία της καινοτομίας σε επίπεδο εταιρείας ή οργάνωσης, όπως και σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

- Στο πρώτο κεφάλαιο προσπαθούμε να εξηγήσουμε πώς και γιατί οι διάφοροι ερευνητές και μελετητές συνδέουν συχνά την επιχειρηματικότητα με την καινοτομία, καθώς επίσης γίνεται και μία παράθεση ποικίλων ορισμών και τύπων της έννοιας της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως τους συναντά ο ερευνητής στα δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας.

- Στο δεύτερο κεφάλαιο μελετούμε τις πηγές προέλευσης και τις αρχές της καινοτομίας και σκιαγραφούμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που οι καινοτομίες φέρνουν στην επιχείρηση και σε ένα έθνος, και πώς μπορούν να κατακτηθούν.

- Στο τρίτο κεφάλαιο εστιάζουμε την προσοχή μας στα "συστήματα καινοτομίας", έχοντας ως εφαλτήριο την άποψη ότι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα λειτουργούν αλληλοδραστικά και εξελίσσονται μέσα σε αυτά. Επιπρόσθετα κάνουμε σαφές το γεγονός ότι παράγοντες, όπως οι οργανωτικές δομές, οι θεσμοί και άλλοι φορείς οι οποίοι από κοινού "συναναπτύσσονται και συνεξελίσσονται" δυναμικά σε ευθυγράμμιση με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας ή/και μιας περιοχής χρειάζεται να ληφθούν υπ" όψιν σε κάθε σχετική προσπάθεια μελέτης και έρευνας. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Αθ. Σταμούλης
Έτος: 2008
ISBN-13: 9789603517719
ISBN-10: 9603517712
Κατηγορίες: Management, Οικονομικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 17,85 €
6,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή