ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά

Σαν καινούριο
Αδιάβαστο! --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 26 € με ΕΛΤΑ
Μεταφορικά 1,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με PayPal και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Άνοιξη, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Μια γυναίκα πεθαίνει, αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο μικρούς γιους. Μερικές ημέρες μετά τον θάνατό της, ένα κοράκι χτυπά την πόρτα του σπιτιού τους και δηλώνει ότι θα μείνει μαζί τους όσον καιρό το χρειάζονται. Ο συγγραφέας αφήνει αυτά τα πρόσωπα ανώνυμα: η ζωή τους είναι ανέκφραστη θλίψη, απώλεια και στέρηση. Το κοράκι εγκαθίσταται στα λεπτά όρια ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, προικισμένο με λόγο, θράσος και χιούμορ, για να εκφράσει τον πόνο, να δώσει μορφή στη δυστυχία, την άρνηση και τον θυμό.

                Κείμενο ποιητικό, ιδιόμορφο, σπαρακτικό, εναλλάσσει τρεις φωνές: τη φωνή του δυστυχισμένου και μελαγχολικού πατέρα, την ενιαία φωνή των παιδιών και, τέλος, τη φωνή του κορακιού, παρείσακτη, προκλητική, σοβαρή και κωμική, πότε σε αντίστιξη, πότε σχολιάζοντας. Το κοράκι θα γίνει ο έμπιστός τους, ο σύντροφός τους στο παιχνίδι και στη συγγραφή, φύλακας άγγελος και γελωτοποιός τους.

                Έργο-χαμαιλέων, όπου οι παραλλαγές της μορφής –αφήγηση, λίστες, θέατρο, μύθος– βρίσκονται σε αρμονία με την απορρύθμιση της ζωής της οικογένειας, γίνονται καθρέφτης των σύνθετων διακυμάνσεων των συναισθημάτων των μελών της. Με ελαφράδα φτερού, η ιστορία της εξημέρωσης του θανάτου, της μαθητείας στη ζωή, της ελευθερίας της φαντασίας και της δύναμης των λέξεων.

* * *

Το βιβλίο Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά μάς δείχνει έναν εναλλακτικό τρόπο στοχασμού πάνω στο μυθιστόρημα και τις δυνατότητές του, και μας οδηγεί σε ένα σκοτεινό και συναισθηματικά φορτισμένο θέμα, μέσα από αέρινες σελίδες, σαν να πετάμε.

Guardian

Ένα από τα καλύτερα βιβλία της φετινής χρονιάς, γεμάτο ζωντάνια και φρεσκάδα.

Spectator

Μια ισχυρή αναγνωστική εμπειρία.

TLS

Μια ιστορία που, μιλώντας για την απώλεια, καταλήγει σε μια συγκινητική εξύμνηση της γραφής και της ζωής. Μας γεννά την επιθυμία να ξαναδιαβάσουμε τον ποιητή Τεντ Χιουζ, στον οποίο απευθύνει έναν πρωτότυπο και συγκινητικό χαιρετισμό.

Le Monde

Ένα τέτοιο κείμενο δεν προκύπτει τυχαία. Ο Πόρτερ έχασε τον πατέρα του όταν ήταν έξι ετών· σήμερα είναι τριάντα πέντε. Χρειαζόταν όμως μια διαβολεμένη γνώση της τέχνης της γραφής, ώστε από το πένθος να γεννηθεί ένα όνειρο με τέτοια λογοτεχνική και ποιητική ποιότητα.

Lire

 

* * *

Ο Μαξ Πόρτερ γεννήθηκε το 1981 στο High Wycombe. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο The Courtauld Institute of Art του Λονδίνου. Εργάστηκε αρχικά σε διάφορες δουλειές, για να επιλέξει τελικά το επάγγελμα του βιβλιοπώλη. Κέρδισε μάλιστα τη διάκριση του καλύτερου νέου βιβλιοπώλη της χρονιάς, για το 2009. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως αναγνώστης χειρογράφων προς έκδοση, και σήμερα είναι μέλος του εκδοτικού επιτελείου του οίκου Granta.

                Το Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά είναι το πρώτο του βιβλίο. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία SundayTimes/Peters Fraser & Dunlop Young Writer of the Year, the Europese Literatuurprijs, το BAMB Readers Award και το International Dylan Thomas Prize. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 29 γλώσσες και έχει διασκευαστεί για το θέατρο.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Porter Max
Εκδόσεις: Πόλις
Έτος: 2018
ISBN-13: 9789604355556
ISBN-10: 9604355554
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 8,40 €
9,20 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή