Εισαγωγή στο Αστικό Δίκαιο

Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
30,00 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πειραιάς, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο «Εισαγωγή στο Αστικό Δίκαιο» ανταποκρίνεται στο αίτημα για μια εύχρηστη, συνοπτική αλλά περιεκτική ανάλυση των εννοιών και των θεσμών του Αστικού Δικαίου. Βασικός στόχος του είναι να βοηθήσει τους φοιτητές των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ στους οποίους απευθύνεται να προσεγγίσουν την ύλη του Αστικού Δικαίου με τρόπο απλό, κατανοητό αλλά μεθοδικό. Στην επίτευξη του στόχου αυτού θα συμβάλλει η παράθεση αντίστοιχων με κάθε θεματική ενότητα διακριτών παραδειγμάτων.

Η ανάπτυξη της ύλης του Αστικού Δικαίου ακολουθεί τη διαίρεση του ΑΚ. Μετά την εισαγωγή στην οποία αναπτύσσεται η έννοια, οι κλάδοι και οι πηγές του δικαίου, ακολουθεί το πρώτο μέρος αφιερωμένο στις Γενικές Αρχές. Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσεται η ύλη του Ενοχικού Δικαίου, δίδεται δε ιδιαίτερη βαρύτητα στις σύγχρονες μορφές συμβάσεων. Στο τρίτο μέρος περιλαμβάνεται η ύλη του Εμπραγμάτου Δικαίου. Στο τέταρτο μέρος αναπτύσσεται το Οικογενειακό Δίκαιο και στο πέμπτο το Κληρονομικό Δίκαιο.

Η τέταρτη έκδοση του βιβλίου αυτού κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των σύγχρονων τροποποιήσεων της νομοθεσίας σε διάφορα επί μέρους θέματα του Αστικού Δικαίου και ιδίως των τροποποιήσεων που επέφερε ο νέος ΚΠολΔ.

Από τη θέση αυτή θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κ. Αντώνη Καρατζά και στους συνεργάτες του εκδοτικού οίκου «Νομική Βιβλιοθήκη» για την επιμελημένη έκδοση και αυτού του βιβλίου μου, το οποίο εύχομαι να αποτελέσει ένα χρήσιμο διδακτικό εγχειρίδιο.

Αθήνα, Ιούνιος 2016 Αλεξάνδρα Βάρκα-Αδάμη (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Έτος: 2016
ISBN-13: 9789605625849
ISBN-10: 9605625849
Κατηγορίες: Δίκαιο, Επιχειρήσεις
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 45,00 €
15,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή