ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Εμπορικό δίκαιο

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
3,00 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Box Now + metabook
Πειραιάς, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η παρούσα νέα, 4η έκδοση, του έργου "Εμπορικό Δίκαιο" του Ι. Ρόκα, καλύπτει κατά τρόπο συνοπτικό και συγχρόνως περιεκτικό το σύνολο της ύλης του γενικού εμπορικού δικαίου, προβαίνοντας σε μια νομοθετική, νομολογιακή και βιβλιογραφική ενημέρωση της οικείας ύλης σε σχέση με την προηγούμενη 3η έκδοση από την οποία την χωρίζουν οκτώ έτη.

Στο "Εμπορικό Δίκαιο" εξετάζονται καταρχάς η έννοια, η συστηματική κατάταξη, η ιστορική εξέλιξη, οι πηγές και οι διαιρέσεις του Εμπορικού Δικαίου. Στα επόμενα κεφάλαια παρουσιάζονται οι εμπορικές πράξεις και οι έμποροι, καθώς και η ρύθμιση των βασικών εμπορικών πράξεων, μεταξύ των οποίων η εμπορική πώληση, η εμπορική αντιπροσωπεία, ο αλληλόχρεος λογαριασμός, η χρηματοδοτική μίσθωση, η σύμβαση δικαιοχρησίας (franchising), οι συμβάσεις μεταφοράς και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές. Στις επόμενες ενότητες παρουσιάζονται τα αξιόγραφα (συναλλαγματική, επιταγή, γραμμάτιο σε διαταγή κ.ά), η βιομηχανική ιδιοκτησία (εμπορική επωνυμία, σήμα, ευρεσιτεχνία κ.ά.), ο ανταγωνισμός (ελεύθερος και αθέμιτος), και το έργο ολοκληρώνεται με το δίκαιο του ηλεκτρονικού εμπορίου και την επίλυση των εμπορικών διαφορών.

Η έκδοση συνοδεύεται από βασική νεότερη βιβλιογραφία, τόσο ελληνική όσο και αλλοδαπή, καθώς και από αλφαβητικό ευρετήριο.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Ιωάννης Κ. Ρόκας
Έτος: 2011
ISBN-13: 9789602728680
ISBN-10: 960272868X
Κατηγορίες: Δίκαιο, Οικονομικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 28,00 €
25,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή