ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Σαν καινούριο
άθικτο, αχρησιμοποίητο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
7,96 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ευδηλος, Βόρειο Αιγαίο
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο τόμο μιας σειράς από τρεις τόμους που καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τις διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες των μαθημάτων Υδραυλικής που διδάσκονται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικότητας των Εγγείων Βελτιώσεων του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η σειρά διατάξεως της ύλης, η περιγραφή των φυσικών φαινομένων και η μαθηματική ανάλυσή τους γίνονται έτσι ώστε να είναι εύκολη η κατανόηση, αυστηρή η εμπέδωση και απλή η χρήση των απαραίτητων γνώσεων της σύγχρονης Υδραυλικής τόσο από φοιτητές των Γεωπονικών και Πολυτεχνικών Σχολών όσο και από τους επιστήμονες Γεωπόνους και Μηχανικούς που ασχολούνται με την έρευνα και εφαρμογή της Υδραυλικής Επιστήμης.

Ο τόμος αυτός αποσκοπεί στο να δώσει στον αναγνώστη τις απαραίτητες γνώσεις της Ρευστομηχανικής και Υδραυλικής για τη σωστή επίλυση πρακτικών προβλημάτων της ροής του νερού μέσα στους κλειστούς υπό πίεση αγωγούς.

Οι κλειστοί υπό πίεση αγωγοί χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του νερού για την άρδευση αγροτικών περιοχών, για την ύδρευση κατοικημένων ή βιομηχανικών περιοχών αλλά και την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η ροή μέσα στους κλειστούς αγωγούς είναι κατά κανόνα ασταθής και ανομοιόμορφη. Λόγω όμως της πολυπλοκότητας της ασταθούς και ανομοιόμορφης ροής και της ελλείψεως πειραματικών δεδομένων επεκράτησε ακόμη και σήμερα τα προβλήματα των κλειστών αγωγών να αντιμετωπίζονται με την παραδοχή της σταθερής ομοιόμορφης ροής. Έτσι στην πράξη γίνεται δεκτό ότι η ροή είναι σταθερή και ομοιόμορφη στα τμήματα των αγωγών σταθερής διαμέτρου και σταθερή και ανομοιόμορφη στις γωνίες, ρυθμιστικές δικλίδες, διαπλατύνσεις, στενώσεις κλπ. [...]

Ο τόμος αυτός, αν και αποτελεί βελτιωμένη και επαυξημένη μορφή του ομώνυμου τόμου του 1982, μπορεί να θεωρηθεί ως νέα έκδοση γιατί έχει ξαναγραφεί στο μονοτονικό σύστημα με μερική αναδιάρθρωση της ύλης και αρκετές προσθήκες και βελτιώσεις, τόσο στη σταθερή όσο και στην ασταθή ροή. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: ΖΗΤΗ
Έτος: 1999
ISBN-13: 9789604312634
ISBN-10: 9604312634
Κατηγορίες: Θετικές επιστήμες
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 16,96 €
9,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή