ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα
Σαν καινούριο
Αχρησιμοποίητο, άθικτο, χωρίς φθορές ή σημειώσεις. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
8,85 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ευδηλος, Βόρειο Αιγαίο
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο ταχύτατος ρυθμός της ανάπτυξης και η άμεση εφαρμογή της τεχνολογίας στις καθημερινές ανάγκες της εποχής μας, καθιστά την πληρέστερη μελέτη των υλικών αναγκαία και βασική προϋπόθεση. Η εμφάνιση νέων υλικών με εξελιγμένες ιδιότητες συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα υλικά για νέες εφαρμογές. Η ανάγκη χρησιμοποίησης ανθεκτικότερων υλικών σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, υλικών που να ανταποκρίνονται στην απότομη μεταβολή των θερμοκρασιών σε μεγάλες περιοχές, καθώς επίσης και υλικών με βελτιωμένες ιδιότητες στις απλές ή σύνθετες, στατικές ή δυναμικές καταπονήσεις μας οδηγούν σε συνεχή πειραματική έρευνα. Μέσα απ" αυτή επιτυγχάνουμε την καλύτερη κατανόηση και τη βαθύτερη κριτική των επιστημονικών δεδομένων και μεθόδων, έτσι ώστε να μελετούμε και να σχεδιάζουμε επιτυχώς παντός είδους κατασκευή.

Μετά από μακροχρόνιες μελέτες διαμορφώθηκε ένας τυποποιημένος τρόπος, βάση του οποίου εκτελείται κάθε πειραματική έρευνα. Σκοπός αυτής είναι η διατύπωση μίας επιστημονικής έκθεσης των αποτελεσμάτων, η οποία να στηρίζεται σε τεκμηριωμένη μελέτη. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να δώσει στο σπουδαστή όλες εκείνες τις αναγκαίες πληροφορίες για την εκτέλεση των βασικότερων δοκιμών, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Τα αποτελέσματα των δοκιμών προσδιορίζουν τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά των υλικών, όταν υποβάλλονται σε στατικές ή δυναμικές, απλές ή σύνθετες καταπονήσεις. Οι προσδιοριζόμενες μηχανικές ιδιότητες των ελεγχόμενων υλικών ενδιαφέρουν τους μηχανικούς κάθε ειδικότητας.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται μηχανές, όργανα και συσκευές μετρήσεων με την αντίστοιχη φωτογραφία ή σκαρίφημα, που υπάρχουν στο εργαστήριο Αντοχής Υλικών της ΑΣΠΑΙΤΕ και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των σπουδαστών της. Επίσης παρέχονται όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για κάθε μία από τις αναφερόμενες δοκιμές: ορισμοί, τρόπος προσδιορισμού των διαφόρων μεγεθών, παρατηρήσεις για την πιθανή εξέλιξη της δοκιμής, μορφή των διατομών θραύσης, χρησιμοποιούμενοι κανονισμοί, βιβλιογραφία, αντίστοιχες μηχανές και πειραματικές διατάξεις των δοκιμών. Πρόκειται για στοιχεία που κρίναμε αναγκαία να αναφερθούν λεπτομερώς.

Κατά την περιγραφή των δοκιμών, αναφερόμαστε σύντομα και στο θεωρητικό μέρος για την καλύτερη κατανόηση των δοκιμών από τους σπουδαστές.

Επιθυμία των συγγραφέων είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους μηχανικούς και μελλοντικά, κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός τους, όποτε αυτό καθίσταται αναγκαίο. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Ίων
Έτος: 2003
ISBN-13: 9789604113279
ISBN-10: 9604113275
Κατηγορίες: Μηχανική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 17,85 €
9,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή