Εγκυμοσύνη και ακτινοβολία

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Μελίσσια, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής κ. Κώστας Κάππας και η Επίκουρος Καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής-Πληροφορικής κυρία Κική Θεοδώρου διαθέτουν σημαντική και μακρόχρονη εμπειρία στις καθημερινές κλινικές εφαρμογές των ακτινοβολιών στην ακτινοδιαγνωστική, την πυρηνική ιατρική και την ακτινοθεραπεία των ασθενών με νεοπλασία.

Οι δύο επιστήμονες είναι επίσης κάτοχοι άδειας εξασκήσεως ειδικότητος ακτινοφυσικού στην περιοχή των ιοντιζουσών και των μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών μετά από πολυετείς μεταπτυχιακές σπουδές. Είναι υπεύθυνοι ακτινοπροστασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε θέματα τα οποία αφορούν την γενικότερη ακτινοπροστασία κλινικών, ερευνητικών & εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και βιομηχανικών εφαρμογών.

Με την βοήθεια της επιστημονικής γνώσης και την κλινικής τους εμπειρίας περιγράφουν με απλό και κατανοητό τρόπο την φύση της ακτινοβολίας, πως παράγεται, πως διαδίδεται αλλά και πως επιδρά στους ανθρώπινους ιστούς. Περιγράφουν επίσης την επίδραση της ακτινοβολίας (μέσα από την καθημερινή ζωή της εγκύου στο σπίτι, στην εργασία ή στο περιβάλλον γενικότερα) στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, τις κρίσιμες εβδομάδες, τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις. Περιγράφουν τις διαδικασίες υποδοχής της εγκύου στα ακτινοδιαγνωστικά και ακτινοθεραπευτικά τμήματα των νοσοκομείων, στα τμήματα πυρηνικής ιατρικής, στο χειρουργείο, ή όπου αλλού απαιτηθεί έκθεση σε ακτινοβολία, τις αναγκαίες προετοιμασίες, ελέγχους αλλά και μεθόδους ώστε να προφυλαχθεί το έμβρυο από ανεπιθύμητη έκθεση σε ακτινοβολία.

Τέλος, οι συγγραφείς αντλώντας από την εμπειρία τους μεταφέρουν μεγάλο αριθμό χαρακτηριστικών ερωτήσεων από έγκυες γυναίκες ή συγγενείς σχετικές με τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχει το έμβρυο από κάθε μορφής ακτινοβολία και απαντούν σε αυτές όπως:

- Εάν πραγματοποιηθεί κατά λάθος αξονική τομογραφία ή ακτινογραφία κοιλίας πρέπει να γίνεται έκτρωση;

- Η μαγνητική τομογραφία είναι επικίνδυνη για το έμβρυο;

- Το μαύρισμα με solarium επηρεάζει την εγκυμοσύνη μου;

- Ποια είναι η πιο επικίνδυνη περίοδοι για το έμβρυο για την πραγματοποίηση ακτινογραφικών πράξεων;

- Η έγκυος εργαζόμενη σε ακτινοβολίες πρέπει να απομακρύνεται από την εργασία της;

- Εάν ένας από τους δύο γονείς έχει ακτινοβοληθεί στα γεννητικά όργανα πριν την σύλληψη πόσο επηρεάζεται το έμβρυο;

- Εάν μέλος της οικογενείας της εγκύου έχει υποβληθεί σε σπινθηρογράφημα οστών, η συμβίωση μαζί του είναι επικίνδυνη;

- Πόσο διάστημα μετά από μία ακτινοδιαγνωστική ή ακτινοθεραπευτική πράξη μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος;

- Κινδυνεύω από την ακτινοβολία της τηλεόρασης, του φούρνου μικροκυμάτων ή του φορητού μου υπολογιστή;

(από το σημείωμα του εκδότη)

Περισσότερα
Έτος: 2010
ISBN-13: 9789603999768
ISBN-10: 9603999768
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
20,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή