Αστυνομικό δίκαιο

Πολύ καλή κατάσταση
Άθικτο πλην ενός κεφαλαίου --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Καματερό, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού αλλά και η ανάγκη ενημέρωσης της ύλης του βιβλίου με τα νέα νομοθετικά και νομολογιακά δεδομένα (σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) που προέκυψαν μετά την πρώτη έκδοση, κατέστησαν απαραίτητη την δεύτερη αυτή έκδοσή του.

Στο σύγγραμμα αυτό αναλύονται διεξοδικά η αποστολή, η οργάνωση, το αντικείμενο, η άσκηση, τα μέσα, οι προϋποθέσεις και τα όρια της αστυνομικής εξουσίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αρμοδιότητα του αστυνομικού προσωπικού της ΕΛΑΣ (προστασία δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος), αφού η τελευταία αποτελεί στη χώρα μας τον βασικό φορέα άσκησης δημόσιας αστυνόμευσης, στον οποίο έχει ανατεθεί η εξασφάλιση της προστασίας της κοινωνίας από τους εσωτερικούς κινδύνους. Παράλληλα δε, αναπτύσσονται οι γενικές καθώς και οι ειδικότερες αρχές που προσδιορίζουν την έκταση, το περιεχόμενο και τον τρόπο άσκησης της αστυνομικής αρμοδιότητας.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και ιδιαίτερα χρήσιμο επιστημονικό βιβλίο, δεδομένου ότι αποτελεί το πρώτο εγχειρίδιο αστυνομικού δικαίου στη χώρα μας, στο οποίο γίνεται η κριτική παράθεση της ισχύουσας νομοθεσίας και νομολογίας, αντιπαραβαλλόμενη στην ελλιπή και αναχρονιστική παλαιότερη, καθώς και η παρουσίαση θέσεων της γαλλικής και γερμανικής θεωρίας και νομολογίας.

Η μελέτη αυτή, κατά τον προλογίσαντα την Α΄έκδοση Π. Δαγτόγλου, συνιστά μία αξιόλογη επιστημονική συμβολή στην κατανόηση και βελτίωση του έργου της αστυνομίας, με σημασία τόσο για τη θεωρία του δημοσίου δικαίου στη χώρα μας όσο και για την πρακτική λειτουργία της αστυνομίας.

Το έργο απευθύνεται στα μέλη του προσωπικού της ΕΛΑΣ αλλά και στους νομικούς της πράξης, δικαστές και δικηγόρους, καθώς και στους μελετητές του αστυνομικού δικαίου. Η χρήση του δε, διευκολύνεται από την προσθήκη αναλυτικού λημματικού ευρετηρίου.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Ζωή Παπαϊωάννου
Έτος: 2005
ISBN-13: 9789604450404
ISBN-10: 9604450409
Κατηγορίες: Δίκαιο
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
50,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή