Τουριστική Νομοθεσία

Σαν καινούριο
Δεν έχει χρησιμοποιηθεί. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Eurobank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

[...] Η σημασία του τουρισμού είναι πλέον τεράστια. Αποτελεί μια δραστηριότητα με ιδιαίτερη βαρύτητα, η οποία σήμερα, σύμφωνα με την Πράσινη Βίβλο, έχει τόσο άμεση σχέση όσο ελάχιστες δραστηριότητες με τη διαδικασία μετατροπής και ανάπτυξης των σύγχρονων κοινωνιών. Περισσότερο από ένα φαινόμενο συνήθειας ή ένα ετερογενές σύνολο οικονομικών δραστηριοτήτων, ο τουρισμός επιβάλλεται, σε διάστημα μικρότερο από έναν αιώνα, ως καθοριστικό στοιχείο της ζωής εκατομμυρίων πολιτών. Εξελίσσεται δε με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας ταυτόχρονα ως ουσιώδες στοιχείο και ως αποτέλεσμα της.

Πάμπολλα τα οφέλη μιας χώρας από την ανάπτυξη του. Ανάμεσα σ` αυτά η ισοσκέλιση του ισοζυγίου των πληρωμών, η εισροή συναλλάγματος, η περιφερειακή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, η καταπολέμηση της ανεργίας, η διεύρυνση των οριζόντων του ατόμου κ.λπ.

Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία όπως π.χ. η σε κάποιες περιπτώσεις αλλοτρίωση του ατόμου και κυρίως η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα πολύ σημαντική για μια χώρα και ιδιαίτερα για τη δική μας.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι να ελέγχεται και να κατευθύνεται σωστά σε όλα τα στάδια η ανάπτυξη του, έτσι ώστε να μπορούν να αποφεύγονται οι επικίνδυνες επιδράσεις του, που μπορεί να αποβούν όχι μόνο αρνητικές αλλά και καταστρεπτικές για μια χώρα.

Κατά συνέπεια και οι διατάξεις που διέπουν την τουριστική δραστηριότητα σε όλες τις εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι διέπουν σχέσεις στις οποίες συνήθως υπάρχει στοιχείο αλλοδαπότητας.

Σοβαρότατες δυσκολίες εμφανίζονται δυστυχώς για το μελετητή του Τουριστικού μας Δικαίου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει Τουριστικός Κώδικας, ενώ η τουριστική μας νομοθεσία αποτελείται από διάσπαρτες διατάξεις που προέρχονται από ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό οργάνων.

Επειδή δεν είναι δυνατό να ασχοληθούμε με όλο το φάσμα της. θα περιορισθούμε σε βασικά στοιχεία από τη νομοθεσία που αφορά τα τουριστικά καταλύματα, τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές μεταφορές, την προστασία του περιβάλλοντος από την τουριστική δραστηριότητα και την εργασία στον τουρισμό. (από την εισαγωγή του βιβλίου)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Interbooks
Έτος: 2004
ISBN-13: 960390130X
ISBN-10: 960390130X
Κατηγορίες: Επιχειρήσεις
10,50 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή