Η γένεση κατά τους αρχαίους Έλληνες

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
0,58 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Σπάτα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Όλοι γνωρίζουμε το Ελληνικό Δωδεκάθεο με τους θεούς του Ολύμπου. Όμως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό πως αυτό ήταν το δεύτερο Δωδεκάθεο, γιατί το πρώτο, που αναφέρεται στην αρχή της Δημιουργίας, ήταν οι ΤΙΤΑΝΕΣ.

Έξι άρρενες και έξι θήλειες θεότητες από τις οποίες προέκυψαν όλοι οι μετέπειτα γνωστοί θεοί, όπως ο Ζευς, ο Ποσειδών, η Ήρα, η Δήμητρα κ.ά., αλλά και οι άνθρωποι. Το όνομα ΤΙΤΑΝΕΣ είναι σε όλους γνωστό και το χρησιμοποιούμε συχνά.

Όμως δεν είναι σε όλους γνωστό ποιοι ήταν αυτοί οι πρώτοι δώδεκα θεοί, τα ονόματά τους και το έργο τους. Ίσως μας διαφεύγει πως οι αγγλόφωνες χώρες τιμούν μέχρι σήμερα τον Κρόνο διατηρώντας το Saturday (Saturnus-day), ενώ τέτοια τιμή δεν του έχει γίνει στο ελληνικό ημερολόγιο.

Και λίγοι γνωρίζουμε πως η Τιτανίδα Φοίβη έκανε το πρώτο δώρο γενεθλίων που αναφέρεται στις μυθολογίες του κόσμου. Με οδηγό μας λοιπόν πάντα τον Ησίοδο, θα ασχοληθούμε μ" αυτές τις αρχέγονες θεότητες για να γνωρίσουμε το μεγαλείο τους, τις θείες ιδέες και τους νόμους που προσωποποίησαν και τι πρόσφεραν στην ανθρωπότητα. Έτσι θα μάθουμε ποιοί ήταν αυτοί οι πρώτοι θεοί, που εμφανίσθηκαν στον κόσμο, που όπως φαίνεται στη "θεογονία", ήταν οι "παππούδες" όλων των μετέπειτα θεών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Πύρινος Κόσμος
Έτος: 1997
ISBN-13: 9789604300327
ISBN-10: 9604300326
Κατηγορίες: Μυθολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 12,58 €
12,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή