Ενσωματωμένα Συστήματα,

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50 €
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στο βιβλίο αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στην αρχιτεκτονική και τον προγραμματισμό του μικροελεγκτή ATmega8515, που αποτελεί έναν από τους μικροελεγκτές AVR της ATMEL καθώς και στην αναπτυξιακή πλατφόρμα Arduino.

Ιδιαίτερη μνεία επιχειρείται στα ηλεκτρονικά που αφορούν τα ενσωματωμένα συστήματα, στους διάφορους αισθητήρες, όπως, π.χ., φωτεινότητας, ήχου, υγρασίας κ.ά., που αποτελούν συσκευές εισόδου πληροφορίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνδεθούν στην είσοδο ενός μικροελεγκτή, καθώς και τους ενεργοποιητές, όπως κινητήρες DC και βηματικούς, LCD οθόνες γραφικών ή χαρακτήρων κ.ά., που αποτελούν συσκευές εξόδου.

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από εφτά κεφάλαια, τρία παραρτήματα και ένα γλωσσάρι.

Το πρώτο κεφάλαιο συνιστά μια γενική εισαγωγή στα απαραίτητα αναλογικά και ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα που αποτελούν δομικά στοιχεία ενός μικροελεγκτή και ενός ενσωματωμένου συστήματος.

Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται λεπτομερής αναφορά στην αρχιτεκτονική δομή του μικροελεγκτή ΑΤmega8515.

Το τρίτο κεφάλαιο ασχολείται με την παρουσίαση των αισθητήρων και των ενεργοποιητών και με τους τρόπους σύνδεσής τους στον μικροελεγκτή.

Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι μέθοδοι διευθυνσιοδότησης, οι εντολές και ο τρόπος προγραμματισμού σε γλώσσα Assembly του μικροελεγκτή. Παρατίθενται παραδείγματα υπορουτινών που εκτελούν διάφορες εργασίες, καθώς και παραδείγματα προγραμμάτων εφαρμογών. Όλα τα προγράμματα παρουσιάζονται και σε γλώσσα C.

Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στην αναπτυξιακή πλατφόρμα Ardino.

Στο έκτο κεφάλαιο παρατίθενται διάφορες εφαρμογές με τον Arduino.

Στο έβδομο κεφάλαιο αναλύεται η διαδικασία σχεδίασης τόσο από άποψη κυκλωματικού (Hardware) όσο και από άποψη λογισμικού (Software) ενός ενσωματωμένου συστήματος βασισμένου στον μικροελεγκτή ATmega162.

Στο γλωσσάρι παρατίθενται και ερμηνεύονται κάποιοι όροι που απαντώνται στο βιβλίο.

Τέλος, στα τρία παραρτήματα παρουσιάζονται οι εντολές του ATmega8515 σε γλώσσα Assembly, ο τρόπος προγραμματισμού των εσωτερικών καταχωρητών του, καθώς και λεπτομερής περιγραφή της κάρτας STK500 που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη εφαρμογών με τους AVR.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Δημήτρης Πογαρίδης
Εκδόσεις: Δίσιγμα
Έτος: 2015
ISBN-13: 9789609495677
ISBN-10: 9609495672
Κατηγορίες: Τεχνολογία, Μηχανική
32,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή