Παρηγορία πενθούντων

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

[...] Μέσα από τα κείμενα του ιερού Πατρός βλέπει κανείς ποιος είναι ο πραγματικός θάνατος και ποιος όχι. Πραγματικός και αληθινά νεκρός δεν είναι αυτός που υφίσταται τον βιολογικό θάνατο· διότι ο θάνατος αυτός έχει την ονομασία μόνο του θανάτου. Ο Χριστός με τον θάνατό Του νίκησε τον θάνατο και ο διάβολος με το όπλο με το οποίο νόμιζε ότι θα νικήσει τον Χριστό, με το ίδιο υπέστη την δική του πανωλεθρία. Από θάνατος φοβερός που ήταν και στους αγίους ακόμη - όχι μόνο της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και της Καινής - μετατράπηκε σε ύπνο. Γι` αυτό και λέγεται μετάβασις, μετάστασις, κοίμησις. Και τα μέρη της ταφής των νεκρών δεν λέγονται πλέον νεκροταφεία, αλλά κοιμητήρια.

Επομένως δεν πρόκειται περί πραγματικού θανάτου, αλλά περί ενός μεγάλου ύπνου ή ενός πολύ μεγάλου ταξιδιού, στον οποίο ο ένας αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει οπωσδήποτε τον άλλο.

Όταν πρόκειται για ενάρετο άνθρωπο, τότε ο θάνατος αυτός χαρακτηρίζεται ως "τίμιος", ενώ "πονηρός" χαρακτηρίζεται ο θάνατος των αμαρτωλών. Παρ` όλα αυτά και για τους δύο ο θάνατος αποτελεί μία μεγάλη ευεργεσία. Ο δίκαιος μεταβαίνει εκεί όπου θα δεχθεί πλέον την αμοιβή των κόπων του, ενώ ο αμαρτωλός παύει τα έργα της αμαρτίας.

[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περισσότερα
7,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή