ΑΝΑΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ DNA

Πολύ καλή κατάσταση
Σχεδόν σαν καινούριο --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
8,30 €
Πληρωμή με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ευοσμο, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η τρίτη έκδοση αυτού του βιβλίου-ορόσημου παρουσιάζει τις πλέον σύγχρονες πληροφορίες του πεδίου της γονιδιωματικής. Πέραν του νομπελίστα James D. Watson και του Ian A. Witkowski, στη συγγραφική ομάδα της παρούσας έκδοσης συμπεριλήφθηκαν και οι Richard M. Myers και Amy A. Caudy, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι μία έγκυρη, εύληπτη και ελκυστική ανασκόπηση των πεδίων αιχμής της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Οι συγγραφείς, βασιζόμενοι στην προσωπική τους ερευνητική εμπειρία και κατάρτιση, έχουν επιλέξει τα καταλληλότερα, και πιο συναρπαστικά παραδείγματα από σύγχρονα ερευνητικά πεδία, όπως αυτό του RNAi, της επιγενετικής, της μελέτης των γονιδιωμάτων σε ευρεία κλίμακα, του καρκίνου, της γενετικής του ανθρώπου και των γενετικών αποτυπωμάτων. Παράλληλα, παρέχουν στον αναγνώστη τις βάσεις για την κατανόηση των θεμελιωδών αρχών της γενετικής και της γονιδιωματικής, παρουσιάζοντας επιλεγμένα παραδείγματα από τα τελευταία 100 χρόνια.

Η τρίτη έκδοση του "Ανασυνδυασμένου DNA", γραμμένη από ειδικούς επιστήμονες, αποτελεί μία συνοπτική παρουσίαση του εντυπωσιακού ρόλου της γονιδιωματικής και της τεχνολογίας του ανασυνδυασμένου DNA στο γίγνεσθαι των σύγχρονων κοινωνιών. Πρόκειται ως εκ τούτου για ένα πολύτιμο σύγγραμμα για την εκπαίδευση τόσο προπτυχιακών φοιτητών όσο και επαγγελματιών, σε θέματα που αφορούν τη βιολογία, τη γενετική, τη γονιδιωματική, τη βιοχημεία, την κυτταρική και τη μοριακή βιολογία, τη γενετική μηχανική, τη βιοτεχνολογία και τη βιοπληροφορική. Το βιβλίο αυτό είναι επίσης κατάλληλο για γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και για όποιον θέλει να γνωρίσει τα επιτεύγματα της πιο συναρπαστικής επιστήμης του 21ου αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Απόσπασμα από κριτική της δεύτερης έκδοσης:

"Πρόκειται για μία άριστη πηγή αναφοράς για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των βιοεπιστημών ή της ιατρικής, αλλά και για κάθε άλλον που ενδιαφέρεται για την τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA" (AMERICAN JOURNAL OF HUMAN GENETICS)

Σχόλια για την τρίτη έκδοση:

"Αυτό το κείμενο ακολουθεί μία μοναδική προσέγγιση: παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο αποκτήσαμε τις γνώσεις μας στη μοριακή βιολογία χωρίς να εμβαθύνει στις λεπτομέρειες των μοριακών μηχανισμών. Αντί να εξηγεί απλώς πώς λειτουργούν τα βιολογικά φαινόμενα, "προκαλεί" τους φοιτητές να τα κατανοήσουν μέσα από τα πειράματα που οδήγησαν στις διάφορες ανακαλύψεις" (REBECCA SPARKS-THISSEN, GRINNELL COLLEGE)

"...όπως επισημάνθηκε από τις Εθνικές Ακαδημίες στο πλαίσιο της αναφοράς "ΒΙΟ 2010", ένα σημείο-κλειδί κατά την προπαρασκευή των νεαρών επιστημόνων του αύριο στις επιστημονικές πρακτικές είναι η εκπαίδευσή τους σε διεπιστημονικά θέματα και διεπιστημονικές ερευνητικές προσεγγίσεις. Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προωθεί αυτόν το στόχο". (SHOUMITA DASGUPTA, BOSTON UNIVERSITY SCHOOL OF MEDICINE)

Περισσότερα
Έτος: 2007
ISBN-13: 9789608841253
ISBN-10: 9608841259
Κατηγορίες: Ιατρική, Βιολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 88,30 €
80,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή