ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Να ντύσουμε τους γυμνούς

Σαν καινούριο
Άψογο μέσα-έξω --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
0,94 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Μεταφορικά 0,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με Eurobank και Alpha Bank
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο Λουΐτζι Πιραντέλλο έζησε το ιδιαίτερα, εύκρατο κλίμα που δημιούργησε και έθρεφε το ιταλικό θέατρο, την πρώτη δεκαετία του 1900.
Είναι γνωστό, ότι ασχολήθηκε με το θέατρο αρκετά αργά, αφού είχε καθιερωθεί σαν μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος. Αν και είχε κάνει μερικές απόπειρες να γράφει θεατρικά κείμενα, η γόνιμη δραματουργική περίοδος του Πιραντέλλο ξεκινάει από το 1916.
Όπως γράφει ο ίδιος: ...Το θέατρό μου υπήρξε γέννημα του πολέμου. Ο πόλεμος, σε μένα, αποκάλυψε το θέατρο: την ώρα που ξεσπάγανε τα μύρια πάθη, έβαλα κι εγώ αυτά τα πάθη να τα υποφέρουνε τα πρόσωπα των έργων μου, πάνω στο παλκοσένικο...
Κι όταν λέει ο Πιραντέλλο `τα πάθη`, δεν εννοεί μόνο τις συνειδήσεις που ξύπνησε ή που άμβλυνε ο πόλεμος, ή την άμεση επαφή με το θάνατο, αλλά και τα προσωπικά, δικά του `πάθη`, τον άτυχο γάμο του, την ψυχική ασθένεια της γυναίκας του, όταν ο πόνος αρχίζει να γίνεται η σκιά του... [...]

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα
Συγγραφέας: Luigi Pirandello
Εκδόσεις: Δωδωνη
Έτος: 1990
ISBN-13: 9789602480182
ISBN-10: 9602480181
Κατηγορίες: Θέατρο
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 5,94 €
5,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή