ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Εισαγωγή στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων

Σαν καινούριο
Είναι σε άριστη κατάσταση όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal, Alpha Bank και Eurobank
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η επιχείρηση και ιδιαίτερα η εμπορική επιχείρηση βρίσκεται συνεχώς, καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής της, αλλά και κατά το στάδιο της δημιουργίας της, όπως και κατά ένα διάστημα μετά τη διάλυση της, προ ενός πλέγματος κανόνων δικαίου που ρυθμίζουν τις δραστηριότητες της μέχρι την πιο επουσιώδη. Ένα μέρος των κανόνων αυτών ανήκουν στο χώρο του παραδοσιακού εμπορικού δικαίου (του δικαίου των εμπόρων, των εμπορικών δικαιοπραξιών και ειδικότερα του δικαίου της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και του εμπορικού ανταγωνισμού, του δικαίου των εμπορικών εταιριών, των αξιόγραφων, του πτωχευτικού δικαίου, του Ασφαλιστικού δικαίου και του ναυτικού δικαίου). Ένα άλλο ίσως μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται όμως εκτός αυτού. Είναι το δίκαιο της εργασίας στην επιχείρηση και το δίκαιο της φορολογίας της επιχείρησης. Ακόμα είναι το δίκαιο που ρυθμίζει την επιχείρηση ως αντικείμενο συναλλαγής και το ειδικότερο δίκαιο που ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους και επιχείρησης (κρατική εποπτεία της επιχείρησης και των προϊόντων της, σχέσεις φορέα της επιχείρησης προς την επιχείρηση, συγκέντρωση των επιχειρήσεων, εγκατάσταση αυτών, προστασία καταναλωτή και εν μέρει προστασία περιβάλλοντος).

Οι σημειώσεις αυτές σκοπεύουν σε μία σύντομη εισαγωγή στο, πέραν του παραδοσιακού εμπορικού δικαίου, δίκαιο που ρυθμίζει την επιχείρηση.

(από τον πρόλογο της Α΄ έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Ιωάννης Κ. Ρόκας
Εκδόσεις: Γ. Μπένου
Έτος: 2011
ISBN-13: 9789608249776
ISBN-10: 9608249775
Κατηγορίες: Δίκαιο, Επιχειρήσεις
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
23,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή