Εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.) σε Συνδυασμό με το Γενικό Λογιστικό Σχέδιο (Γ.Λ.Σ.)

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
1,97 €
Πληρωμή με PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι
Ωραιοκαστρο, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η νέα κατάσταση που επέβαλε η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες στη χώρα μας και το πλήθος λογιστικών θεμάτων που προέκυψαν μας οδήγησαν στην παρούσα εργασία.

Στην τελευταία χρηματιστηριακή κρίση που οδήγησαν τα σκάνδαλα των εταιρειών "Enron" και "WorldCom" η λογιστική βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των κλάδων της οικονομίας μια και θεωρήθηκε ότι οι ασαφείς σε πολλές περιπτώσεις κανόνες έδωσαν τα περιθώρια σε επίορκες διοικήσεις εταιρειών να προβούν σε χειρισμούς με στόχο την παραπλάνηση των επενδυτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προσπάθεια της να ενισχύσει την αξιοπιστία και συγκρισιμότητα των οικονομικών καταστάσεων, που δημοσιεύουν κυρίως οι εισηγμένες στα χρηματιστήρια εταιρείες, αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτική την εφαρμογή των Δ.Λ.Π. από όλες τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτή από την 01/01/2005.

Η Ελληνική πολιτεία εναρμονίσθηκε στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρχικά με τον ν.2992/2002 και στη συνέχεια με ένα πλήθος άλλων νόμων που προσαρμόζουν την Ελληνική Νομοθεσία στις απαιτήσεις των Δ.Λ.Π.

Στο παρόν έργο επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε τα σημαντικότερα πρότυπα που έχουν σχέση με τα Λογιστικά θέματα που αντιμετωπίζουν η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας μας και να αφήσουμε για το μέλλον την ενασχόληση μας με τα υπόλοιπα που ρυθμίζουν λογιστικά θέματα που απέχουν από την λογιστική πρακτική της πλειοψηφίας.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Γερμανός
Έτος: 2007
ISBN-13: 9789607623485
ISBN-10: 9607623487
Κατηγορίες: Λογιστική, Οικονομικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 38,97 €
37,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή