Η τέχνη του πολέμου

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Όπως "Ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλι" έτσι και "Η τέχνη του Πολέμου" του Sun Tzu είναι τόσο χρήσιμη σήμερα όσο ήταν πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια για τους στρατιωτικούς ηγέτες της αρχαίας Κϊνας.

Κι αυτό γιατί το έργο του Κινέζου στρατηγού δε διατυπώνει απλά ένα πολεμικό δόγμα, αλλά εξετάζει κάθε πτυχή του πολέμου, οικονομική, πολιτική, κοινωνική, ψυχολογική, με ανυπέρβλητη γνώση, οξυδέρκεια και ρεαλισμό.

Το πνεύμα του Sun Tzu κατάφερε να διαπεράσει τους χοντρούς τοίχους των ανά τον κόσμο στρατιωτικών ακαδημιών και να γίνει η βίβλος εκατοντάδων χιλιάδων συγχρόνων μάνατζερ που, εν καιρώ ειρήνης, καταστρώνουν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια, φιλοδοξώντας να κερδίσουν τη δική τους προσωπική μάχη -μεταξύ αυτών και ο ιδιοφυής χρηματιστής (Μάικλ Ντάγκλας) στην ταινία Wall street.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το πρώτο που διδάσκει ο θρυλικός Κινέζος στρατηγός είναι ότι "για να διακριθεί κανείς στον πόλεμο, τον όποιο πόλεμο, θα πρέπει να έχει προηγουμένως καλλιεργήσει το Ταό" -με άλλα λόγια, την ανθρωπιά, το αίσθημα δικαίου και το σεβασμό στους κανόνες και τους θεσμούς...

Περισσότερα
Συγγραφέας: Tzu Sun
Εκδόσεις: Περίπλους
Έτος: 2003
ISBN-13: 9789608202740
ISBN-10: 9608202744
Κατηγορίες: Φιλοσοφία, Πολιτική
20,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή