ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Τα φοβερά ντοκουμέντα: Γουδί

Σαν καινούριο
Άθικτο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Μεταφορικά 0,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με PayPal και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Οι πέντε τόμοι της σειράς "Τα φοβερά ντοκουμέντα" από "Το Βήμα", που προηγήθηκαν, πραγματεύονται την περίοδο από την Κατοχή και την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου μέχρι τα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ο έκτος αυτός τόμος επιστρέφει στις αρχές του 20ού αιώνα, με θέμα του το κίνημα στο Γουδί, το καλοκαίρι του 1909.

Το κίνημα στο Γουδί, από το οποίο πέρυσι συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια, δημιούργησε τη νέα Ελλάδα. Αποτελεί δε το μοναδικό ίσως στρατιωτικό κίνημα στην ελληνική Ιστορία που καταγράφηκε θετικά τόσο στην κοινή συνείδηση όσο και στην ιστοριογραφία, που συχνά του απέδωσαν και τον τίτλο "επανάσταση" - τίτλο τον οποίο με τόσο πάθος αλλά εντελώς ατελέσφορα διεκδίκησαν όλα τα άλλα κινήματα, που, αντιθέτως, ορθώς καταγράφηκαν ως πραξικοπήματα.

Επιπλέον, εκατό χρόνια μετά, το κίνημα στο Γουδί διατηρεί μια εντυπωσιακή επικαιρότητα, όπως άλλωστε δείχνουν και τα κείμενα του ίδιου του πρωταγωνιστή, του συνταγματάρχη Νικόλαου Ζορμπά. [...]

(από τον πρόλογο του Γεώργιου Π. Μαλούχου)

Ο τόμος περιλαμβάνει τις ενότητες:

- Πρόλογος

- Τα πρόσωπα

- Τα ντοκουμέντα

- Οι εικόνες

- Το γεγονός

- Απομνημονεύματα Νικολάου Ζορμπά

- Τι έγραψαν και τι είπαν για το 1909

Περισσότερα
2,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή