Η καθημερινότητα της εκπαιδευτικής πράξης

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Τρίκαλα, Τρίκαλα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να αναδείξει τη σύνδεση της κοινωνιολογικής θεωρίας με την αντικειμενική δομή του εκπαιδευτικού συστήματος και την καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και πρακτική.

Μέσα από την παρουσίαση εμπειρικών ερευνών πραγματεύεται γενικότερα θεωρητικά θέματα τα οποία αποτελούν αντικείμενα επιστημονικής μελέτης της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, όπως η σχέση Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης, η μακρο - (δομική / αντικειμενική) και μικρο - (υποκειμενιστική / ερμηνευτική) προσέγγιση, οι εκπαιδευτικές ανισότητες, ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι διαφορές των φύλων, η σχέση της οικογένειας με το σχολείο, ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

Απευθύνεται σε σπουδάστριες και σπουδαστές Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας, σε φοιτήτριες και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Κοινωνιολογίας, σε μαθήτριες και μαθητές της Γ` Λυκείου, μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και σε όσους γενικότερα ενδιαφέρονται για την "Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης".

Περισσότερα
Συγγραφέας: Νικόλαος Μάνεσης
Εκδόσεις: Γκιούρδας Β.
Έτος: 2010
ISBN-13: 9789603877974
ISBN-10: 9603877972
12,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή