ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Σαν καινούριο
ΑΘΙΚΤΟ - ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
5,30 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Χαλκιδα, Στερεά Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Μετά το ανθρώπινο γονιδίωμα και την αποκρυπτογράφησή του με τη βοήθεια της βιοπληροφορικής ανοίγονται πολλοί ακόμα καινούργιοι ορίζοντες για θέματα όπως εξατομικευμένη θεραπεία, σχεδιασμός φαρμάκων και άλλα. Γνωστή είναι η φράση του Αρχιμήδη "δώσε μου μέρος να σταθώ και θα μετακινήσω τη γη". Κατ" αναλογία του μοχλού μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η βιοπληροφορική είναι το εργαλείο που έχει βοηθήσει και θα βοηθήσει περαιτέρω να επιταχυνθούν οι εξελίξεις στην βιοϊατρική έρευνα. Ο τεράστιος αυτός μοχλός δεν αποτελείται από ένα μεγάλο κομμάτι, αλλά από πολλά μικρότερα που πρέπει να συνδεθούν κατάλληλα και να χρησιμοποιηθούν σωστά.

Η βιοπληροφορική στην τομή των επιστημών της πληροφορίας, της βιοϊατρικής και της επιστήμης των υπολογιστών έχει εξελιχθεί σε ξεχωριστό επιστημονικό κλάδο. "Βιοπληροφορική, Δυνατότητες και Προοπτικές" παρέχει το εννοιολογικό πλαίσιο και την πρακτική για την σωστή χρήση και σύνδεση των ενοτήτων αυτής της επιστήμης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Συγγραφέας: ΣΟΦΙΑ ΚΟΣΣΙΔΑ
Εκδόσεις: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Έτος: 2008
ISBN-13: 9789609309608
ISBN-10: 9609309607
Κατηγορίες: Ιατρική, Βιολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 20,30 €
15,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή