ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Σαν καινούριο
Δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Είναι ολοκαίνουργιο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
20,37 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, Γενική Ταχυδρομική, ACS και Box Now + metabook
Δάφνη, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι η παρουσίαση και επεξήγηση των πρωταρχικών και θεμελιωδών στατιστικών εννοιών και των τεχνικών της ανάλυσης που είναι απαραίτητες σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την στατιστική επιστήμη. Έμφαση δίδεται στην ερμηνεία και διερεύνηση των δεδομένων με γραφικές μεθόδους οι οποίες συμπληρώνουν την κλασσική στατιστική προσέγγιση.

Ο πρώτος αυτός τόμος απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φοιτητές Στατιστικών και Οικονομικών Επιστημών αλλά και άλλων γνωστικών πεδίων, αφού η Στατιστική σήμερα βρίσκει εφαρμογή σε όλους σχεδόν τους επιστημονικούς κλάδους.

Κατά την φάση συγγραφής του βιβλίου διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά ότι για την ολοκληρωμένη μελέτη της Στατιστικής είναι απαραίτητη η γνώση και χρήση των σύγχρονων εργαλείων λογισμικού. Η διαπίστωση αυτή, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της εποχής και την πολυετή στα αμφιθέατρα και εργαστήρια εμπειρία των συγγραφέων, επέβαλαν την παράθεση πολλών παραδειγμάτων και την ανάπτυξη ειδικών θεμάτων επεξεργασμένων με την χρήση των ευρύτατα διαδεδομένων πακέτων στατιστικής ανάλυσης SPSS και BMDP καθώς και του γνωστού λογιστικού φύλλου Excel. Τις εφαρμογές αυτές μπορεί ο αναγνώστης να επαναλάβει βήμα προς βήμα ακολουθώντας τις παρατειθέμενες στο κείμενο οθόνες, όπως αυτές εμφανίζονται στον υπολογιστή.

Παραδίδουμε τον πρώτο αυτό τόμο στους φοιτητές μας για χρήση και κρίση, με την ευχή "να μπουν στο θέμα".

Κ. Τ. - Φ. Γ. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Έτος: 2010
ISBN-13: 9789603518495
ISBN-10: 9603518492
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 35,37 €
15,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή