Μικροοικονομική θεωρία

Σαν καινούριο
Αριστη κατασταση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
2,32 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ηλιούπολη, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο επιστημονικός κλάδος που εξετάζει την οικονομία ονομάζεται Οικονομική Επιστήμη και αποβλέπει να περιγράφει, να αναλύσει, να εξηγήσει τα φαινόμενα της οικονομικής ζωής των ανθρώπων και να μελετήσει τους τρόπους που επιλέγουν οι άνθρωποι (είτε σαν μεμονωμένοι καταναλωτές, είτε σαν οργανωμένες κοινωνίες) ώστε με την ελάχιστη δυνατή θυσία (κόστος) να απασχολήσουν τα μέσα παραγωγής αγαθών και δίκαια να τα κατανέμουν μεταξύ των μελών της κοινωνίας.

Το αντικείμενο της οικονομικής επιστήμης από τα μέσα του 1930 χωρίστηκε σε δύο μεγάλα πεδία: τη Μακροοικονομική και τη Μικροοικονομική επιστήμη. Είναι αναπόσπαστα μέρη της οικονομικής θεωρίας, γιατί είναι αδύνατο να κατανοήσουμε πολλά προβλήματα χωρίς την πλήρη γνώση και των δύο αυτών κλάδων.

Η Μακροοικονομική επιστήμη περιλαμβάνει τη θεωρία του εθνικού εισοδήματος, τη θεωρία της απασχόλησης, τη θεωρία της κατανάλωσης, της επένδυσης, της οικονομικής ανάπτυξης και, τέλος, τη θεωρία των οικονομικών διακυμάνσεων. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Πέτρος Α. Κιόχος
Εκδόσεις: Interbooks
Έτος: 2005
ISBN-13: 9789603901495
ISBN-10: 9603901490
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 32,22 €
29,90 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή